Caută
Close this search box.

Iranieni morți de COVID-19, înmormântați la marginea drumurilor VDEO

iran

În Iran, morții de COVID-19 sunt acum îngropați de-a lungul drumurilor, cimitirele fiind pline. Potrivit grupurilor de opoziție, sunt acum peste 6.400 de morți, nu în jur de 1.200 cât raportează regimul de la Teheran.

Conform datelor oficiale anunțate de Guvernul iranian sunt 17.361 de cazuri confirmate de COVID-19, începând cu 11 martie.

Iranul este a treia țară cea mai lovită din lume, după China și Italia. Însă oficialii regionali raportează date mai mari în zonele pe care le conduc și pun la îndoială statisticile publice anunțate de Ministerul Sănătății.

Personal medical din Iran a declarat reporterilor France24 că administratorii spitalelor au instruit medicii care se ocupă de pacienții cu COVID-19 să treacă și alte cauze de deces, cum ar fi pneumonia și embolia pulmonară, pe certificatele eliberate.

Ministerul Sănătății a emis noi protocoale pentru îngroparea morților. În termen de 24 de ore, lucrători care poartă echipament de protecție trebuie să înfășoare morții în materiale de spital și să-i ducă la cimitire, fără spălarea ritualică. Doar câțiva membri ai familiei au voie să participe la înmormântare și trebuie să stea departe de mormânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri