Iranienii sărbătoresc Nowruz, Anul Nou Persan, în mijlocul pandemiei de coronavirus. Ziua internaţională Nowruz este sărbătorită în fiecare an la 21 martie și celebrează renașterea naturii.

În contextul pandemiei declanşate de coronavirusul Covid 19, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, transmite, pe site-ul ONU, un mesaj de solidaritate faţă de toţi cei afectaţi de acest virus, amintind că sărbătoarea Nowruz soseşte, de data aceasta, într-un moment plin de tristeţe. „Transmit condoleanţe tuturor celor care au pierdut pe cineva drag şi toate gândurile mele bune celor care au fost afectaţi. Sper ca festivalul Nowruz să reprezinte un prilej de relaxare şi de petrecere a timpului în familie.”

Cu o vechime de 3.000 de ani, Nowruz este ziua în care regii Antichităţii aduceau daruri Împăratului Persan Shahanshah (Regele Regilor), potrivit TVR.

FOTO: https://theiranproject.com/

Ziua internaţională Nowruz a fost instituită de Adunarea Generală a ONU, printr-o rezoluţie adoptată la cea de-a 71-a reuniune plenară, care a avut loc la 23 februarie 2010.

350 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =