Caută
Close this search box.

O fetiţă de 5 ani din Galaţi este suspectă de coronavirus

O fetiță de 5 ani din Galați este suspectă de coronavirus. Ea a revenit vineri din Italia, împreună cu familia și imediat a început să se simtă rău. Copilul este acum izolat, la spitalul de Boli Infecțioase din Galați, unde se așteaptă rezultatele analizelor.

Fetița și părinții săi s-au întorsdin orașul Cremona, aflat în regiunea Lombardia, puternic afectată de numărul mare de infecții cu coronavirus. La intrarea în țară, copilul nu avea simptome de gripă însă a doua zi a început să se simtă rău iar părinții au alertat autoritățile.

„Numărul persoanelor internate în Spitalul de Boli Contagioase a crescut la patru. Cea de-a patra persoană este un copil în vârstă de 5 ani. Am luat legatură cu autorităţile sanitare şi cu ISU şi s-a decis trimiterea autospecialei şi a izoletei pentru a transporta copilul la spital”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefect de Galaţi.

Fetița de 5 ani se află acum internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, unde este izolată iar specialiștii așteaptă rezultatele analizelor trimise la București.

„Copilul a prezentat febră şi o simptomatologie respiratorie care a impus investigarea şi izolarea lui în Spitalul de Boli Infecţioase, unde s-au prelevat probe biologice”, a declarat Manuela Arbune, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Galați.

În același spital mai sunt internați alți 3 pacienți care au venit din Italia sau au intrat în contact cu persoane venite din peninsulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri