O fetiță de 5 ani din Galați este suspectă de coronavirus. Ea a revenit vineri din Italia, împreună cu familia și imediat a început să se simtă rău. Copilul este acum izolat, la spitalul de Boli Infecțioase din Galați, unde se așteaptă rezultatele analizelor.

Fetița și părinții săi s-au întorsdin orașul Cremona, aflat în regiunea Lombardia, puternic afectată de numărul mare de infecții cu coronavirus. La intrarea în țară, copilul nu avea simptome de gripă însă a doua zi a început să se simtă rău iar părinții au alertat autoritățile.

„Numărul persoanelor internate în Spitalul de Boli Contagioase a crescut la patru. Cea de-a patra persoană este un copil în vârstă de 5 ani. Am luat legatură cu autorităţile sanitare şi cu ISU şi s-a decis trimiterea autospecialei şi a izoletei pentru a transporta copilul la spital”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefect de Galaţi.

Fetița de 5 ani se află acum internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, unde este izolată iar specialiștii așteaptă rezultatele analizelor trimise la București.

„Copilul a prezentat febră şi o simptomatologie respiratorie care a impus investigarea şi izolarea lui în Spitalul de Boli Infecţioase, unde s-au prelevat probe biologice”, a declarat Manuela Arbune, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Galați.

În același spital mai sunt internați alți 3 pacienți care au venit din Italia sau au intrat în contact cu persoane venite din peninsulă.

49 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =