Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu o acuză pe ministrul Muncii, Violeta Alexandru, că i-a furat proiectul privind Sistemul Informatic Naţional pentru adopţie. „Furi ca o hoaţă ce am muncit noi”, susţine Vasilescu.

„Violeta faci şi tu ceva sau te mulţumeşti să furi că o hoaţă ce am muncit noi şi să duci razboiaie cu liftiere? Cristi Vasilcoiu: ‘Violeta Alexandru se laudă în comisiile reunite de Muncă ale Parlamentului tot cu un proiect PSD!’”, a scris Olguţa Vasilescu, pe Facebook. Vasilcoiu este fostul ei consilier pe comunicare, de la Ministerul Muncii.

Violeta Alexandru a anunţat, la audierea din Parlament, că în cel mult o lună va fi funcţională o platformă destinată sistemului de adopţie, care urmăreşte situaţia copilului, inclusiv post-adoptie.

„Sunt conştientă că până la aşezarea din punct de vedere politic în Parlament pârghiile pe care le am la dispoziţie sunt limitate. Mă interesează mai puţin să generez legi, ci oamenii să vadă cu adevărat că în acest minister cineva se uită la problemele pe care le au şi le corectează”, a spus aceasta.

Parlamentarii din comisiile de muncă reunite au dat aviz negativ pentru ministrul desemnat al Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a acuzat parlamentarii PSD că induc o stare de teamă întrebând dacă vor creşe pensiile şi a pus pe masă un carton pe care scria „Nu tăiem pensii, nu tăiem salarii”. Violeta Alexandru a primit aviz negativ, cu 28 de voturi împotrivă şi 11 pentru.

Ministrul Muncii a fost din nou întrebat dacă se vor majorează pensiile de la 1 septembrie şi dacă va aplica Legea Salarizării Unitare, adoptată de guvernul PSD. Violetei Alexandru i s-a reproşat că în programul de guvernare sunt „pagini întregi goale”.

„Chiar mă întrebam dacă se termină şedinţa şi nu primesc întrebarea. Nu ştiu despre ce pagini goale spuneţi, programul de guvernare ţinteşte obiectivele principale. Dacă scriam cum aţi scris dumneavoastră, o sută de păgâni şi nu făceam nimic (..) sunt strict acele obuective care se pot pune în aplicare” a replicat Alexandru.

În ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie, ministrul Muncii a pus pe masă, în faţa sa, un afiş cu mesajul: „Nu tăiem pensii, nu tăiem salarii” şi i-a acuzat pe cei de la PSD că induc o stare de teamă în rândul populaţiei.

„Orice întrebare care se repeta pe această rema nu face decât să inducă în populaţie teamă. Răspunsul este acesta pe care l-am dat şi data trecută; banii sunt în buget, legea va fi aplicată. Dacă sunt necesare corecţii (…) vom comunica public, dacă sunt punctual necesare modificări, dar nu în sensul de a nu respecta creşterea pensiilor începând cu toamna acestui an. Cu cât întrebaţi, nu faceţi decât să stârniţi o teamă în populaţie” le-a spus Violeta Alexandru parlamentarilor.

55 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 7 =