Pandemia de COVID-19 se accelerează, peste 300.000 de cazuri fiind înregistrate în prezent la nivel mondial, din aproape toate ţările, a declarat luni directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Reuters şi AFP.

„Peste 300.000 de cazuri de COVID-19 au fost raportate până în prezent. Este sfâşietor. Pandemia se accelerează”, dar „putem modifica (traiectoria) ei”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a condamnat luni administrarea unor medicamente la pacienţii infectaţi cu noul coronavirus înainte ca oamenii de ştiinţă să cadă de acord în privinţa eficienţei acestora, avertizând împotriva „falselor speranţe” pe care acestea le pot suscita.

„Studii mici şi non-randomizate, realizate pe bază de observaţii, nu ne vor aduce răspunsurile de care avem nevoie”, a avertizat Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă transmisă online din Geneva, potrivit Agerpres.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a făcut apel la angajament politic şi a declarat că se va adresa săptămâna aceasta liderilor din cadrul Grupului celor 20 (G20), cărora le va solicita să colaboreze pentru stimularea producţiei de echipamente de protecţie vitale pentru angajaţii din domeniul sanitar.

Doctor Mike Ryan, directorul programului pentru urgenţe sanitare al al OMS, întrebat despre Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, programate să înceapă la 24 iulie, a spus că o decizie va fi luată foarte curând cu privire la viitorul acestei competiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =