Caută
Close this search box.

Papa Francisc a fost testat negativ la COVID-19

Papa Francisc a fost testat, miercuri, pentru COVID-19, după descoperirea în aceeaşi zi a unui caz de infectare a unui prelat care locuieşte în aceeaşi reşedinţă cu Suveranul Pontif, în Cetatea Vaticanului, relatează presa italiană, citată de Agerpres.

Bărbatul lucrează pentru Secretariatul de Stat (guvernul Vaticanului) si locuieşte de mai mulţi ani în Casa Santa Marta, o reşedinţă cu regim hotelier în care Suveranul Pontif deţine un mic apartament, îşi ia mesele şi acordă audienţe private.

Această verificare a fost făcută pentru toţi cei care lucrează în Casa Santa Marta, în special secretarii particulari ai Papei.

Toate testele au ieşit negative.

Informaţia nu a fost confirmată oficial de Vatican, care nu a dorit să comenteze nici la primul test la care a fost supus Papa, la începutul lunii, atunci când Suveranul Pontif a avut o răceală cu tuse şi şi-a anulat toate angajamentele.

Papa Francisc, după ce a fost ales în această funcţie, a refuzat să trăiască în somptuoasele apartamente din Palatul Apostolic, preferând să locuiască în condiţii mai modeste, într-un apartament de 50 de metri pătraţi din Casa Marta, o reşedinţă care găzduieşte şi prelaţi aflaţi în trecere prin Roma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri