Premierul olandez Mark Rutte a declarat că vrea să favorizeze dezvoltarea unei imunităţi colective în Olanda, unde, a avertizat el, cea mai mare parte a compatrioţilor săi va fi contaminată cu noul coronavirus, excluzând o izolare totală a populaţiei.

„Nu am un mesaj uşor pentru voi în această seară. Realitatea este că o mare parte din populaţia olandeză va fi infectată cu noul coronavirus. Asta ne spun experţii”, a declarat Rutte, cu un aer grav, într-un discurs televizat.

Guvernul olandez a ordonat închiderea tuturor şcolilor, barurilor, restaurantelor, caselor de toleranţă şi cafenelelor până pe 6 aprilie.

În discursul său către naţiune, premierul a anunţat că guvernul său vrea să ajungă la o imunitate de grup, în aşteptarea unui vaccin, lăsând persoanele cele mai puţin vulnerabile să primească virusul, protejând, în acelaşi timp, persoanele vârstnice şi bolnave, ceea ce ar putea lua luni, dacă nu chiar mai mult.

El a subliniat că, spre deosebire de Italia, Spania şi Franţa, care au impus măsuri puternice pentru a stopa propagarea Covid-19, Olanda nu are în vedere o izolare totală.

„În acest scenariu, vom trebui să ne închidem ţara timp de un an sau chiar mai mult, cu toate consecinţele” pe care aceasta le implică, a explicat el, adăugând că virusul „ar putea reapărea imediat dacă măsurile sunt sistate”.

Potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor, 1.413 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost detectate în Olanda, dintre care 24 de decese.

60 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =