Mesaj stupid al PSD, de 1 Martie, în plin scandal legat de cazul Sorina Pintea. Pintea este în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prinsă în flagrant, primind o mită de 120.000 de lei.

„Cu o floare nu se face primăvara. Dar cu trei, poate începe!”, anunţă PSD, într-un mesaj video pe pagina oficială de Facebook.
Posted by Partidul Social Democrat on Saturday, 29 February 2020

Tribunalul Bucureşti a decis sâmbătă seara arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Sâmbătă dimineaţa, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie anunţau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a Sorinei Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.

Conform sursei citate, „în dată de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

„Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penală. (…) Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementata de Codul de procedura penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se preciza într-un comunicat DNA.

28 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Poate da domnu ‘ si de un buchet…asa ca sa fie o promavara…PRIMAVARA…”Primavara de la Bucuresti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =