Caută
Close this search box.

ROMÂNIA, pe traseul refugiaților care forțează intrarea în UE. Erdogan ameninţă Europa cu milioane de migranţi

România se află pe traseul refugiaților care forțează intrarea în Uniunea Europeană. „Milioane” de migranţi se vor deplasa „în curând” spre Europa după ce Turcia şi-a deschis frontierele, a afirmat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Preşedintele turc accentuează astfel presiunea asupra Occidentului, de la care aşteaptă mai mult sprijin pentru a obţine o încetare a focului în Siria, potrivit France Presse.

„De când ne-am deschis frontierele (vineri), numărul celor care se îndreaptă spre Europa a atins sute de mii. În curând, acest număr se va exprima în milioane”, a afirmat Erdogan într-un discurs ţinut la Ankara.

Aceste cifre par să fie supraevaluate în raport cu realitatea observată în teren, notează agenţia de presă franceză.

La frontiera între Turcia şi Grecia, continuă să se adune mii de migranţi în speranţa că vor putea să treacă, în pofida măsurilor draconice luate de Atena, ale cărei forţe de securitate au recurs la grenade lacrimogene şi utilizează tunuri cu apă.

Grecia a cerut agenţiei europene de control al frontierelor Frontex să desfăşoare o aşa-numită intervenţie rapidă la graniţele sale externe ca reacţie la deteriorarea situaţiei migranţilor de-a lungul frontierei cu Turcia, relatează DPA, citată de Agerpres.

La frontiera dintre Grecia şi Turcia sunt masați mii de oameni, după decizia Ankarei de a le da drumul să plece încotro vor. Asta, în timp ce încă un milion de oameni şi-au părăsit locuinţele că să scape de confruntările dintre forţele regimului sirian, susținute de Rusia, şi rebelii sprijiniți de Turcia.

Pe contul de Twitter al televiziunii naționale turce a fost postată o hartă cu explicații în limba arabă. Este un traseu pe care migranții l-ar putea alege în drumul spre Europa, potrivit Pro TV.

Ruta propusă trece prin Bulgaria, apoi presupune traversarea Dunării până în România. Refugiații ar urma să ajungă pe Valea Oltului în Transilvania, înainte de a traversa Ungaria că să se oprească în Austria, Germania sau Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri