Caută
Close this search box.

Scandal pe mâncarea din carantină, la Constanța

Scandal la un hotel din Constanța, acolo unde sunt ținuți în carantină mai mulți români întorși recent din zonele afecatate de coronavirus.

Oamenii, nemulțumiți de mâncarea pe care au primit-o, dar și de condițiile de cazare, au ieșit din camere și au început să se filmeze.

Mai mult, aceștia spun că, deși le-au fost prelevate probe de aproximativ o săptămână pentru testele de coronavirus, nimeni nu le-a transmis rezultatul.

„Trebuie sa tinem cont de tot contextul. Din 1071 de romani care s-au intors pana acum din Italia, 605 sunt caraninate in judetul nostru, dar nu au domiciliul la noi. Am cerut DSP sa efectueze un control, jandarmii trebuie sa verifice pentru ca persoanele nu pot sa paraseasca camera. Trebuie sa respecte conditiile de carantinare. Daca socializeaza, i se prelungeste perioada de carantinare cu inca 14 zile”, a declarat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, prefectul de Constanta, George Niculescu.

Intrebat cati bani se aloca pe zi, acesta a explicat: „230 pentru serviciile de cazare, 70 lei masa, servicii de igiena si alte nevoi.”

La masa aceea a fost pulpa de porc la cuptor, cu cartofi prajiti. Poate nu e pe gustul tuturor. Persoanele carantinate sunt intr-o unitate de 3 stele pe litoralul romanesc. Alti oameni platesc sa stea aici. In conditiile noastre, statul roman plateste aceste lucruri. Luam toate informatiile si revenim”, a mai spus prefectul.

In ceea ce priveste intarzierea rezultatelor testelor acuzata de oameni, Niculescu a explicat: „Pentru persoanele care sunt carantinate in judet, dar nu au domiciliul la noi, decizia de la nivel central, de la Bucuresti, a fost sa se recolteze probele in judetul nostru, dar sa fie efectuate testele la Bucuresti. Asta depinde de capacitatea de testare a centrelor de testare din Bucuresti.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri