Caută
Close this search box.

Tudorel Toader a fost REALES rector al Universităţii din Iaşi

tudorel toader

După ce a nenorocit o ţară întreagă, mutilând Legile Justiţiei şi reuşind să provoace destituirea procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, care acum este procuror şef european, Tudorel Toader a fost ales rector al Universităţii din Iaşi, pentru un nou mandat.

În Sala Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, au avut loc alegeri pentru poziția de rector.

Au fost prezenți la urne 68,99% dintre cei 788 de alegători cadre didactice și cercetători, respectiv 73 de reprezentanți ai studenților în consiliile facultăților și Senatului Universitar.

Actualul rector, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a obținut o victorie clară, cu 283 de voturi, adic[ 47,64% din totalul voturilor valabile. „Acest vot mă onorează și le mulțumesc pentru încrederea acordată pentru următorii patru ani colegilor mei din Universitate.

Acest vot arată faptul că este încredere în ceea ce s-a realizat în patru ani în cea mai veche universitate modernă a României. Pe de altă parte, rezultatul votului arată că instituția noastră este una deschisă, democratică și în cadrul căreia fiecare își poate spune opțiunea.

Îi asigur pe toți membrii comunității de faptul că ceea ce am realizat până acum va continua și în următorii patru ani”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader. Pe de altă parte, contracandidatul acestuia, conf. univ. dr. Adrian Muraru de la Facultatea de Filosofie și de Științe Social-Politice a obținut 219 voturi, anume 35,35%.

Au fost înregistrate 98 (16,49%) voturi nule și 3 albe (0,52%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri