Caută
Close this search box.

Vârsta medie a pacienților decedați de coronavirus în Italia este de 81 de ani

coronavirus

Vârsta medie a pacienților decedați de coronavirus în Italia este de 81 de ani, majoritatea sunt bărbați și aveau trei sau mai multe boli preexistente. Statisticile confirmă astfel informațiile centralizate de China, cea mai afectată țară de Covid-19.

“Vârsta medie a pacienților decedați și pozitivi cu COVID-19 este de 81 de ani, aceștia sunt în mare parte bărbați și în mai mult de două treimi din cazuri au avut trei sau mai multe boli preexistente.

Acest lucru a fost declarat de Institutul de Sănătate Publică (ISS) într-o analiză a datelor pe primii 105 pacienți italieni care au murit și care acoperă perioada de la începutul urgenței până la 4 martie”, arată postul Sky.

Și La Reppublica oferă informații similare: “Vârsta medie a pacienților italieni care au murit și a fost pozitivi la Covid-19 este de 81 de ani, aceștia sunt în mare parte bărbați (femeile, 28 din 105, reprezinta 26,7%) și în mai mult de două treimi din cazuri au trei sau mai multe patologii preexistente”.

ISS mai scrie că există 20 de ani diferență între vârsta medie a decedatului și cea a pacienților infectați.

Decesele din Italia au fost înregistrate după cum urmează:
42,2% au avut loc în grupa de vârstă cuprinsă între 80 și 89 de ani; 32,4% din decese au fost cuprinse între 70 și 79; 8,4% au fost între 60 și 69; 2,8% între 50 și 59 și 14,1% pe 90 de ani.

Femeile care au murit după contractarea virusului sunt mai în vârstă decât bărbații. Vârsta medie pentru femei este de 83,4 ani, iar vârsta medie pentru bărbați este de 79,9 ani.

Cel mai tânăr pacient decedat de coronavirus avea 55 de ani, dar era suferind de o boală cronică.

Situația din China se stabilizează

Italia a înregistrat până în prezent 366 de decese din cauza coronavirusului și 6.300 de îmbolnăviri. Nu mai puțin de 16 milioane de italieni sunt în carantină.

Informațiile publicate de ISS confirmă statisticile din China și restul lumii.

Astfel, rata raportată la zi a deceselor este de 14,8% în rândul pacienților cu o vârstă de peste 80 de ani, 8% pentru categoria de 70-79 ani, 3,6% la categoria de 60-69 ani și 1,3% pentru categoria de vârstă de 50-59 ani.

De asemenea, statisticile oficiale arată o incidență mai mare a îmbolnăvirilor și deceselor la bărbați, toate pe fondul unor afecțiuni preexistente.

Pe de altă parte, China a raportat luni cel mai scăzut nivel de noi îmbolnăviri cu coronavirus de la începerea raportării cazurilor, pe 20 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri