Caută
Close this search box.

VIDEO. Piesa pe care o trimite România la Eurovision

Alegerea melodiei câștigătoare a fost făcută de un juriu format din cinci interpreți și un compozitor, iar un rol relativ important l-au avut și românii din țară, dar și de peste hotare. Artista se cunoaștea deja, dar până în seara de duminică, 1 martie, încă nu se știa melodia. Roxen a fost desemnată să reprezinte România la Eurovision 2020.

Cele cinci piese pe care Roxen le-a interpretat în Finala Naţională Eurovision sunt „Alcohol You”, „Beautiful Disaster”, „Cherry Red”, „Colors” şi „Storm”. Ele au putut fi ascultate atât pe canalul Youtube al TVR, pe site-ul eurovision.tvr.ro, cât şi pe canalul YouTube al artistei. Fiecare piesă este prezentată ca lyric video.

România merge la Eurovision 2020 cu piesa „Alcohol you” cântată de Roxen. Melodia a fost aleasă după finala Selecţiei Naţionale desfăşurată la Buzău, fiind atât preferata juriului, cât şi a publicului care a votat prin sistemul de televoting.

Clasamentul Finalei Naţionale Eurovision România se stabileşte prin însumarea punctelor rezultate în urma votului publicului (prin televot) cu punctele rezultate în urma jurizării. Melodia câştigătoare este cea care obţine cele mai multe puncte în acest clasament.

Cei cinci jurați au fost interpreţii Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda şi compozitorul Andrei Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri