Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă afirmă că gestiona MAI BINE criza coronavirusului

viorica dăncilă

Fostul premier, Viorica Dăncilă, iese la atac după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul. Ea susţine că „PNL nu ştie sau nu poate să facă ceea ce trebuie la guvernare”, prin urmare „liberalii n-ar fi trebuit să dărâme guvernul PSD”.

„Liberalii au prelungit azi criză politică, arătând că nu le pasă de oameni. Iar în timp ce ei greşesc şi se bâlbâie, România face faţă din ce în ce mai greu crizei coronavirusului.

E profund regretabil că PNL nu ştie sau nu poate să facă ceea ce trebuie la guvernare. Dacă se ştiau nepregătiţi, liberalii n-ar fi trebuit să dărâme guvernul PSD, un guvern bun pentru romani, care a ştiut să gestioneze treburile ţării.

Dincolo de politică, pe primul loc trebuie să fie oamenii – mai ales acum, în această perioadă complicată. Clasa politica trebuie să fie mult mai aproape de romani, de nevoile şi îngrijorările lor. E timpul solidarităţii şi al deciziilor corecte pentru ţara”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis convoacă vineri partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării noului premier.

„Suntem cu toţii responsabili să găsim cât mai urgent o soluţie democratică la actuala situaţie politică. Am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, începând cu ora 13,00. Nu avem niciun moment de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie investit un Guvern cu puteri depline, un Guvern împreună cu care pot să mă dedic sută la sută combaterii efectelor răspândirii noului coronavirus, având atunci la dispoziţie toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun”, a anunţat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că decizia lui Florin Cîţu de a-şi depune mandatul de premier desemnat nu afectează cu nimic, deoarece România are un guvern funcţional.

„Vreau să subliniez că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are, în acest moment, un Guvern care funcţionează, Guvernul Orban, care a dovedit că acţionează cu toată hotărârea şi responsabilitatea şi ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus. Datorită acestor măsuri, chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, în România numărul infectărilor a rămas destul de mic”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a adăugat că prioritatea zero în aceste zile este protejarea sănătăţii oamenilor. „Răfuielile şi meciurile politice nu-şi au deloc rostul în actualul context”, a susţinut Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri