Caută
Close this search box.

Alexandru Rafila, avertisment îngrijorător „Cifra prognozată poate fi depășită”

alexandru rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a anunțat că următoarele zile sunt critice în gestionarea pandemiei de coronavirus. Specialistul anunță că vârful real al numărului celor infectați cu COVID-19 ar putea depăși așteptările.

„Eu cred că ne apropiem la sfârșitul săptămânii viitoare de acea cifră de 14.000 de cazuri pe care am prognozat-o. Poate fi depășită, pentru că zilele care urmează – mâine, poimâine, și zilele săptămânii următoare o să observăm dacă într-adevăr în perioada de Paște lumea a respectat măsurile. Dacă va exista o creștere rapidă înseamnă că oamenii le-au respectat mai puțin.

Dacă rămânem la acest număr de 400 – 500 zilnic înseamnă că măsurile și-au atins efectul”, spus Rafila.

Alexandru Rafila a vorbit și despre viața după data de 15 mai. Nu vor mai exista restricții de circulație, dar regulile de distanțare socială și igienă trebuie respectate în continuare.

„Dacă reușim să respectăm regulile, reluarea activității va fi făcută cu succes. Depinde foarte mult de comportamentul nostru, cred că fiecare suntem responsabili de succesul programului”, a adăugat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri