Caută
Close this search box.

CTP: Trebuie arestată conducerea spitalului ce refuză internarea pacienţilor cu Covid-19

ctp

Cristian Tudor Popescu (CTP) reacţionează dur după ce conducerea Spitalului Făgăraş a anunţat că refuză internarea de pacienţi cu COVID-19. El a cerut arestarea celor care conduc spitalul.

„Conducerea acestui spital ar trebui arestată. E stare de urgenţă, să faci aşa ceva, să dai un asemena mesaj, acum trebuie să faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a lucra şi cu bolnavi de COVID. Spune că nu ai suficiente resurse, medicale, financiare, umane, cere asta guvernului, dar nu se poate să refuzi, într-un spital de stat, conducătorii spitalului să refuze în stare de urgenţă internarea de pacienţi”, a spus CTP.

Spitalul Municipal Făgăraş refuza preluarea pacienţilor cu COVID-19 din judeţul Braşov, conducerea unităţii spitaliceşti susţinând că în acest fel „va fi introdus virusul într-o comunitate în care acesta nu există”.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al unităţii spitaliceşti, Mariana Caju, a afirmat, conform comunicatului citat, că includerea spitalului pe lista celor suport „contravine spiritului Ordonanţei militare nr. 6, care izolează municipiul Suceava şi localităţile limitrofe”, adăugând că „virusul trebuie izolat, nu diseminat”.

„Nu înţelegem de ce acest virus trebuie „importat” de la Braşov la Făgăraş, unde nu există pacienţi confirmaţi cu acest virus. Cerem ministrului Sănătăţii să revină asupra deciziei. Acest mesaj este adresat prim-ministrului României, pentru a opri acele persoane din conducerea judeţeană care au luat această decizie şi l-au indus în eroare pe ministrul Sănătăţii. Cer să oprească aceasta incompetenţă şi iresponsabilitatea acestor domni – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Vestea, şi prefectul judeţului, Cătălin Vasii, care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, dacă acest ordin va fi aplicat la Făgăraş”, a spus Caju, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri.

Ea a precizat că la spitalul din Făgăraş vor fi trataţi în continuare toţi pacienţii care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgente şi, de asemenea, cei care vin din Braşov, dar nu au virusul.

„Până atunci, noi nu vom primi niciun pacient infectat cu acest virus transferat de la niciun spital din Braşov. (…) De asemenea, le solicit angajaţilor Spitalului Făgăraş să rămână la locul de muncă”, a punctat Mariana Caju.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri