Caută
Close this search box.

În jur de 15.000 de români sunt captaţi de Italia, în Veneto, pentru culturile de primăvară

veneto

„Autoritățile de la București au aprobat trimiterea a peste 15.000 de muncitori sezonieri pe câmpurile agricole din regiunea Veneto, în nordul Italiei”. Asociația Coldiretti (nr Confederația italiană a cultivatorilor direcți) salută, cu satisfacție, vestea sosirii forței de muncă din România, transmite publicația italiană Wine News.

Publicația a calificat informația drept ”o gură de oxigen” venită după întâlnirea care a avut loc, luni după-amiază, între ambasadorul României în Italia, George Bologan și ministrul Agriculturii, Teresa Bellanova. Cel mai Înalt reprezentant diplomatic de la Bucureștiului a confirmat că „România este alături de Italia și există disponibilitatea de a găsi soluții” și că „agricultura rămâne o opțiune pentru solicitanții de locuri de muncă”.

Ambasada României la Roma confirmă că a existat o discuție a ambasadorului George Bologan cu ministrul italian al Agriculturii, Teresa Bellanova, însă precizează că nu în cadrul acestei întâlniri s-a semnat un acord privind sosirea în Italia a 15.000 de muncitori sezonieri români.

”Dialogul dintre ambasadă și asociațiile de producători agricoli a avut ca singur scop sprijinirea lucrătorilor români din Italia, având în vedere prezența în Peninsulă a unor cetățeni români care au fost afectați de restrângerea activității economice, în contextul COVID-19. În cadrul acestor discuții, nu au fost avansate propuneri de cifre și nu a fost încheiat vreun acord privind sosirea, în Italia, a unor lucrători români, ambasada neavând o astfel de atribuție”, a precizat ambasada.

România este dispusă să colaboreze cu Italia în ce privește forța de muncă românească în Italia, dar în limitele ordonanțelor emise de Guvern pentru combaterea epidemiei.

”Ambasadorul a sugerat autorităților italiene, în cadrul discuției, să aibă în vedere și forța de muncă română deja prezentă în Italia, ținând cont de posibilitatea de a redirecționa cetățenii români care au rămas fără o sursă de venit, în contextul COVID-19, către oportunitățile de muncă în domeniul agricol”, a precizat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri