La o lună după ce armata a preluat conducerea Spitalului Județean Suceava, militarii predau acum civililor managementul instituţiei. Prin vot au fost aleși managerul, directorul medical și cel de îngrijiri.

Militarii au repus pe șine principala unitate medicală a județului, aflată în epicentrul pandemiei de COVID în România. Au refăcut circuitele, personalul medical are mijloace de protecție, iar Secția de anestezie – terapie intensivă dispune de 41 de ventilatoare.

O nouă conducere a spitalului, civilă, a fost aleasă interimar, până la organizarea concursurilor pentru posturile respective.

600 de pacienți sunt internați în acest moment la Spitalul Județean din Suceava. 500 dintre ei au COVID-19.

„Capacitatea serviciului ATI acum a depăşit 40 de paturi, are 42 amenajate şi 41 de ventilatoare. Două au fost primite ieri de la Sanctitatea Sa, Papa Francisc” declară Gl.(r) dr. Ionel Oprea, coordonator militar al Spitalului Judeţean Suceava, potrivit TVR.

Spitalul urmează să intre în etapa a doua, în care va putea trata 900 de pacienți.

Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății și coordonatoul militar al Spitalului Județean Suceava, spune că situația este acum sub control:

„Spitalul funcţionează la 50 către 60% din potenţial, pentru că mai sunt colegi care sunt încă internaţi sau în concediu medical, carantină şi alte situaţii de genul acesta. (…) Însă are circuite, are protecţie, deci focarul epidemic este rezolvat. (…) Numărul de internări în afara acestor focare noi a fost de 20-30 de pacienţi pe zi”.

Din 1 mai, conducerea spitalului va fi din nou civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.