Caută
Close this search box.

Navajo – Serviciul Indian de Sănătate, în fața unei provocări majore: Covid-19

Dr. Kent Sepkowitz, infecționist la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York, analizează pentru CNN impactul Covid-19 asupra propulației amerindiene din SUA.

Serviciul Indian de Sănătate – Navajo – finanțat federal, fondat în urmă cu 65 de ani se confruntă acum cu o provocare majoră: Covid-19.

Rapoartele recente ale Națiunii Navajo, din Arizona, Utah și New Mexico, au arătat o creștere bruscă a cazurilor, în condițiile în care, în urmă cu două săptămâni, erau 10 persoane diagnosticate. La 1 aprilie, serviciul avea 216 de infecții, cu 40 de cazuri adăugate într-o singură zi. Ultimul bilanț dat de Departamentul de Sănătate Navajo este 354, deși numărul exact de cazuri este dificil de determinat din cauza diferitelor linii de raportare către departamentele de sănătate ale statului.

Serviciul Indian de Sănătate – Navajo deservește 2,6 milioane de persoane, care fac parte din cele 573 de triburi indiene americane, dar și din triburile indigene din Alaska.

Până în prezent, 14 decese au fost raportate. Autoritățile spun că în realitate sunt mai multe victime: populația indiană americană are rate mari de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul și bolile de inimă, care sunt puternic asociate cu un risc mai mare de moarte cu Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri