Caută
Close this search box.

O femeie de 97 de ani, cea mai vârstnică supravieţuitoare a coronavirusului din Brazilia

coronavirus

Când brazilianca Gina Dal Colleto, în vârstă de 97 de ani, a fost internată în spital cu simptome de coronavirus, la 1 aprilie, puţini credeau că va supravieţui virusului mortal.

Duminică, însă, ea a fost externată din spitalul Vila Nova Star din Sao Paulo în aplauzele doctorilor şi asistentelor, devenind astfel cea mai vârstnică supravieţuitoare a COVID-19 din Brazilia, ţara din America de Sud cea mai afectată de epidemie, relatează luni Reuters.

Recuperarea sa neaşteptată a reprezentat o rază de speranţă pentru Brazilia, unde coronavirusul a expus un sistem sanitar fragil şi a stârnit dezbateri politice aprige pe tema celei mai bune strategii pentru stoparea răspândirii virusului şi susţinerea economiei ţării, transmite Agerpres.

Singura supravieţuitoare a unei familii provenite din Italia, formată din unsprezece surori, Dal Colleto trăieşte singură în oraşul-port Santos, a precizat într-un comunicat Rede D’Or Sao Luiz, care administrează spitalul Vila Nova Star.

„Deşi are aproape un secol de viaţă, Gina are o rutină foarte activă şi îi place să meargă pe jos, să facă cumpărături şi să gătească”, se arată în comunicatul care precizează că femeia are „şase nepoţi şi cinci strănepoţi”.

În spital, lui Dal Colleto i s-a administrat tratament cu oxigen şi a fost internată la terapie intensivă, se arată în comunicat.

Duminică, Ministerul Sănătăţii din Brazilia a anunţat că 1.223 de persoane au murit în urma epidemiei, cu 99 mai multe decât în ziua precedentă. Brazilia are 22.169 de cazuri confirmate.

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, de extremă-dreapta, fost căpitan de armată, a criticat măsurile de distanţare socială impuse de guvernatorii statelor şi chiar propriii oficiali din sistemul sanitar. El vrea ca economia să repornească, argumentând că închiderea pe perioade prelungite reprezintă un risc mai mare decât o boală pe care o numeşte „o mică răceală”. Această poziţie îl costă însă în sondaje. În majoritatea nopţilor, în oraşele din Brazilia, locuitorii aflaţi în izolare obişnuiesc să lovească în oale şi tigăi în semn de protest faţă de modul în care Bolsonaro gestionează criza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri