Caută
Close this search box.

OMS avertizează: Ridicarea prematură a restricţiilor poate duce la o recrudescenţă mortală a pandemiei

oms

OMS a avertizat vineri că relaxarea prematură a măsurilor de limitare a epidemiei de COVID-19 poate provoca un nou val de îmbolnăviri, transmite AFP.

”Ştiu că unele ţări pregătesc deja tranziţia pentru încetarea restricţiilor de circulaţie. Ca toată lumea, OMS ar dori să vadă că restricţiile încetează.

În acelaşi timp, ridicarea prea devreme a restricţiilor ar putea duce la o recrudescenţă mortală” a pandemiei, a declarat directorul organizaţiei cu sediul la Geneva, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Revenirea ar putea fi la fel de fatală ca şi propagarea dacă nu este gestionată corespunzător”, a adăugat el într-o conferinţă de presă online.

OMS acordă consultaţii statelor la elaborarea strategiei de relaxare treptată a restricţiilor. Pentru ca procesul să se desfăşoare în siguranţă, organizaţia consideră că trebuie îndeplinite şase condiţii: controlul transmiterii coronavirusului; asigurarea ofertei de asistenţă medicală şi îngrijiri; minimizarea riscului în mediile expuse, cum sunt azilurile pe termen lung; implementarea de măsuri de prevenire la locurile de muncă, în şcoli şi alte locuri aglomerate; controlul riscului de cazuri provenite din străinătate; responsabilizarea populaţiei.

”Fiecare individ are un rol în înfrângerea pandemiei”, a insistat Tedros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri