Caută
Close this search box.

PSD vrea să scutească de impozit familiile medicilor care vor muri

psd

Senatorul PSD Florin Orțan anunţă că a depus o propunere legislativă, prin care urmaşii cadrelor medicale „care au murit la datorie” în tratarea pacienţilor cu COVID-19 să beneficieze de sprijin material din partea statului.

El vorbeşte despre cadre medicale care deja ar fi murit şi vor mai muri şi de sute de mii de pacienţi. Precizăm că niciun cadru medical nu a decedat până acum în România şi avem sub 2.000 de îmbolnăviri. În plus, cadrele medicale cer la unison echipamente de protecţie acum, nu legi care se vor aplica doar în cazul în care mor.

„Se numeşte Propunerea legislativă pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva Covid-19 şi se referă la recunoaşterea, şi din punct de vedere financiar, a meritelor familiilor lăsate în urmă de eroii în alb care vor fi”, precizează pe Facebook, Florin Ortan.

Documentul a fost depus luni dimineaţă la Senat, iar potrivit parlamentarului „dacă totul merge bine în trei săptămâni este la promulgat”. Florin Orţan solicită discutarea acestei iniţiative în procedură legislativă de urgenţă.

Prin personal medical se înţelege medici, asistente, infirmieri, îngrijitoare sau personal auxiliar care participă la acţiuni medicale împotriva COVID -19. De prevederi ar urma să beneficieze urmaşii cadrelor medicale, copiii până la vârsta de 18 ani, sau până la 26 de ani dacă urmează cursurile unei instituţii de studii superioare, precum şi soţia/soţul supravieţuitoare/supravieţuitor, dacă aceasta/acesta nu s-a recăsătorit.

Proiectul legislativ prevede ca urmaşii cadrelor medicale „decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu COVID 19, au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medciale le-au avut la data decesului, care se actualizează conform reglementărilor legale în vigoare”.

În cazul în care nu există urmaşi, dacă cel decedat era singurul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri