Caută
Close this search box.

Românii care vor veni în țară de duminică, 5 aprilie 2020, vor petrece Paștele în carantină! Avertisment de la Ludovic Orban

Autoritățile din România le-au transmis un mesaj clar românilor din Diaspora care vor să se întoarcă în țară în această perioadă.

Zilele trecute, președintele Klaus Iohannis sau Premierul Ludovic Orban au făcut o serie de apeluri pașnice spre românii din Italia sau Spania, pe care i-au rugat să rămână în străinătate în perioada Paștelui.

Discursul s-a transformat într-un mesaj clar sâmbătă seară, 4 aprilie, când Ludovic Orban a anunțat clar că oamenii își vor petrece Paștele în carantină.

„Vreau să transmit un mesaj foarte clar. Toți cei care vor veni începând de mâine (n.r. duminică ) vor fi obligați să intre în carantină. Deja numărul țărilor care au trecut în „Zona roșie” s-a mărit semnificativ”, a explicat Orban, conform PRO TV.

Liderul guvernului a explicat și ce se întâmplă cu localități precum Țăndărei, unde lipsa de educație a oamenilor face aproape imposibilă izolarea acestora într-un mod civilizat: „Avem 13.000 de români care sunt cazați în centrele de carantină și îi apreciez pentru faptul că respectă regulile. Avem probleme în Țăndărei pentru că unele persoane nu respectă regulile.

Cine nu respectă izolarea va fi pus în carantină, iar costurile vor fi suportate individual. Autoritățile sunt implicate cu toate forțele pentru respectarea acestor reguli”.

250.000 de români s-au întors în țară în luna martie, dintre care 100.000 au fost trimiși în carantină sau autoizolare. În perioada Paștelui oficialitățile se așteptau la cel puțin 200.000 de oameni, însă în actualele condiții e puțin probabil ca numărul să fie extrem de mare.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au dezvăluit că, în prezent, aproximativ 25.000 de oameni intră în țară, comparativ cu 140.000 câți tranzitau România anul trecut, într-o zi oarecare.

Din păcate, carantinarea strictă a persoanelor venite din Diaspora s-a făcut tardiv, existând români care au ajuns la casele lor și au răspândit virusul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri