Insulele Feroe a rămas singura țară din Europa în care nicio persoană nu a murit după ce a fost infectată cu noul tip de coronavirus, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Până acum, în arhipeleagul feroez au fost diagnosticate 184 de persoane cu Covid-19, dintre care 163 s-au vindecat.

Premierul Bárður á Steig Nielsen a anunțat că începând cu 20 aprilie se vor redeschide grădinițele, creșele și școlile, iar competițiile sportive vor putea fi reluate, însă fără spectatori, potrivit The Guardian.

Succesul Insulelor Feroe în lupta cu coronavirusul se datorează, potrivit autorităților, cercetătorului Debes Christiansen, șeful șeful Laboratorului Național de Referință pentru Bolile Peștilor și Animalelor, din capitala Tórshavn.

Christiansen a avertizat guvernul încă din luna ianuarie că trebuie să se pregătească pentru situația în care virusul depistat prima oară în China, va ajunge și în Insulele Feroe.

Omul de știință și-a transformat laboratorul – construit pentru a testa somonul pentru infecții virale – astfel încât să poată testa feroezii de Covid-19.

Din datele oficiale rezultă că până acum au fost testați 10% din cei de 61.000 de locuitori ai arhipeleagului. Astfel, medicii feroezi au putut să urmărească răspândirea virusului și să plaseze în carantină, la timp, cele 184 de persoane testate pozitiv cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.