Caută
Close this search box.

SUA. Rezultatul alegerilor prezidențiale 2020 va fi stabilit de coronavirus!

Netanyahu are dreptate. Nu putem ști dacă Trump va învinge virusul sau dacă, cu sprijinul larg al democraților, „experților” și al mass-media, virusul îl va bate pe el.

Președinția lui Donald Trump a generat discuțiile de coaliție între premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele Partidului Albastru și Alb, Benny Gantz. Timp de săptămâni, principala poticnire în încheierea unui acord guvernamental de unitate a fost încercarea lui Gantz de a întârzia sau bloca implementarea israeliană a planului de pace al lui Trump, care clarifică punerea în aplicare a legii israeliene asupra unor părți din Iudeea și Samaria. Gantz a susținut că nu există niciun motiv să se grăbească înainte, în mijlocul pandemiei coronavirusului. Israelul ar trebui să aștepte șase luni până trece pericolul și apoi să analizeze cum să procedeze. Netanyahu a respins poziția lui Gantz. El a insistat ca Israelul să își aplice legile pe Valea Iordaniei, Marea Moartă de nord și comunitățile israeliene din Iudeea și Samaria, de îndată ce comitetul mixt de cartografiere  SUA-Israel va finaliza activitatea, cel târziu la începutul lunii iulie.

Netanyahu, a cărui poziție a ținut capul de afiș, avea dreptate să considere problema ca fiind urgentă. Pentru a înțelege cât de urgentă a devenit, trebuie să luăm în considerare provocările politice ale lui Trump, cu șapte luni înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie. În mijlocul pandemiei coronavirusului, problemele majore au căzut din start. În Israel, nimeni nu-și amintește că procesul penal al lui Netanyahu trebuia să înceapă în urmă cu două săptămâni. În America, aproape nimeni nu a observat că Wisconsin a ținut prezidențiale primare democrate, marți, între fostul vicepreședinte Joe Biden și senatorul socialist Bernie Sanders. Decizia lui Sanders de a se retrage din cursa în urma înfrângerii sale în Wisconsin ar fi fost povestea săptămânii anterioare celei în care redactăm aceste rânduri. Dar nimănui nu-i păsa cu adevărat. Deși Biden este alegerea partidului pentru un Casa Albă, el nu este un candidat ideal. Politicianul în vârstă de 77 de ani nu poate trece printr-o apariție publică fără să-și dea drumul la limbă și să facă gafe mari. Într-un interviu cu cel mai prietenos dintre jurnaliștii de pe MSNBC săptămâna trecută, de exemplu, Biden s-a referit la Wuhan, China ca fiind … Luhan și a amintit de lanțul național de droguri CVS ca CVC. Chiar și comentatorii prietenoși sunt astfel obligați să își pună mari întrebări cu privire la forma sa mentală pentru Biroul Oval.

Corona remaniaza scena politică

În fața gafelor constante ale lui Biden, discuția a explodat cu privire la posibilitatea ca democrații să ignore rezultatele primarelor și să-l proiecteze pe guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, ca și candidat la președinție. Cum se poate întâmpla acest lucru nu este clar. Biden a câștigat primarele. Dar, într-adevăr, nu contează prea mult cine ajunge să fie candidatul democrat – nu asta va decide rezultatul cursei prezidențiale.

Coronavirusul o va face.

Răspândirea pandemiei în Statele Unite a refăcut scena politică. Până la izbucnirea pandemiei, economia Statelor Unite a prosperat și Trump a câștigat recompensele șomajului record, în creșterea pieței bursiere și a previziuni economice optimiste. Adunările sale electorale au atras zeci de mii de susținători, indiferent dacă au avut loc în Carolina de Sud roșie sau California foarte albastră. Apoi a venit coronavirusul. Acesta a susținut strategia electorală a lui Trump și l-a obligat să-și schimbe filozofia de guvernare de bază. Trump este un pugilist retoric și un iconoclast politic. El a prosperat în apariții în fața unui public de masă, unde adună mulțimi mari în mitinguri, în timp ce își făcea ca frustrările acestor mulțimi să rezoneze câty mai mult cu clasa conducătoare din Washington. Coronavirusul a făcut imposibile aceste mitinguri.

În ceea ce privește iconoclasmul său programatic, pandemia l-a obligat pe Trump să îmbrățișeze „experți științifici”, chiar dacă aceștia, ca și omologii lor din sferele de securitate economică și națională, au furnizat informații și evaluări incorecte despre coronavirus. Trump a respins opinia „experților” a „experților” de politică externă și a „experților” economici în prelucrarea politicilor sale externe și a politicilor economice de succes. Dar, având în vedere incertitudinea masivă cu privire la natura și pericolul coronavirusului, ignorarea sfaturilor științifice este o perspectivă mult mai riscantă, în special în mijlocul unei crize de sănătate publică.

Evidența experților

Problema este că experții științifici înșiși au construit un istoric teribil. Dr. Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și membru al Grupului de lucru Coronavirus al lui Trump, a declarat în ianuarie că virusul nu era o amenințare semnificativă pentru SUA În prezent, Fauci și colegii săi experți în birocrația medicală, tind să reducă potențialul medicamentelor care par să funcționeze în tratarea virusului. Spre exemplu, Fauci se opune recomandării utilizării combinațiilor de medicamente, inclusiv hidroxiclorochina, ceea ce a adus rezultate pozitive pentru pacienții cu coronavirus din întreaga lume. Aceștia susțin că medicamentele, dezvoltate pentru a trata alte afecțiuni, nu au fost testate la fel de riguros, în general medicamentele fiind masiv testate înainte de a fi utilizate în scopuri noi. De asemenea, în ciuda faptului că SUA are capacitatea de a efectua 500.000 de teste coronavirus pe zi, săptămâna trecută, doar 100.000 au fost efectuate zilnic, deoarece Food and Drug Administration nu permite utilizarea testelor produse de firme private. Cu alte cuvinte, în mijlocul unei pandemii care a pus piedici economiei Statelor Unite, „experții” încearcă să rezolve lucrările pentru ca oamenii să se întoarcă la locul de muncă și să repornească economia. Democrații nu îl creditează pe Trump pentru disponibilitatea sa de a amâna decizia experților. Mai degrabă, așa cum își doresc să se întâmplă, democrații pun în mișcare punctele de referință ale obiectivelor. Câțiva guvernanți democrați au folosit pandemia ca mijloc de a face puncte politice împotriva lui Trump. Cuomo, de exemplu, l-a acuzat în mod repetat pe Trump de responsabilitatea pentru deficiențele în echipamentele de protecție medicală și respiratorii din New York – în ciuda faptului că guvernul federal a grăbit cantități masive de livrări către New York și New Jersey pentru a ține pasul cu cererea. Pe 29 ianuarie, împotriva sfaturilor multor experți medicali, inclusiv ai Organizației Mondiale a Sănătății, Trump a închis traficul aerian din China către Statele Unite.

Politicienii care au rescris istoria

Cuomo, președintele Camerei, Nancy Pelosi, Biden și mass-media au atacat mișcarea ca fiind rasistă. Cuomo, care a cerut ca porțile Americii să rămână deschise călătorilor chinezi, îl acuză acum pe Trump că a ignorat și ar fi subestimat amenințarea pe care coronavirusul o reprezintă acum pentru Statele Unite. Cuomo și colegii săi politicieni democrați sunt susținuți în mod intens de mass-media în eforturile lor de a rescrie istoria ultimelor două luni. Săptămâna aceasta, de exemplu, Associated Press a publicat un articol care chiar a rescris istoria ultimelor două luni. Articolul AP declara că toată lumea este îngrijorată de coronavirus, cu excepția lui Trump – inclusiv Pelosi, care i-a îndemnat pe locuitorii din San Francisco să participe la sărbătorile Anului Nou Chinezesc din Chinatown.

În timp ce democrații și mass-media își caută calea pentru a proteja China de critici, rezultă că, iată, comportamentul Chinei a fost mult mai neplăcut decât au pretins primii critici. Este recunoscut pe larg că regimul chinez a așteptat două luni să spună lumii că virusul este transferat între oameni și este extrem de infecțios. În această săptămână, New York Post a raportat că, în timp ce atrăgea lumea în marele necaz, de la sfârșitul lunii ianuarie până la sfârșitul lunii februarie, regimul chinez a interzis companiilor străine aprovizionarea medicală în colaborare cu fabrici din Chin, care astfel nu mai puteau să exporte echipamentele lor medicale. De exemplu, oficialii chinezi au interzis firma SUA 3M de la transportul echipamentelor de protecție în Statele Unite. China a confiscat toate echipamentele relevante pentru coronavirus. Și mai rău, potrivit oficialilor administrației care au vorbit cu New York Post, de la sfârșitul lunii ianuarie până la sfârșitul lunii februarie, chinezii au cumpărat echipament medical de protecție în valoare de 1,2 miliarde de dolari. Aceasta a inclus două miliarde de măști și peste 25 de milioane de costume de protecție. Cu alte cuvinte, în timp ce China ascundea pericolele virusului apărut chiar în ”grădina” ei, tot ea cumpăra echipamentul de protecție di întreagan lume și se asigura astfel că atunci când virusul  va începe să lovească în restul lumii, acolo vor lipsi de mijloacele de protecție. Săptămâna trecută, Olanda, Slovacia, Republica Cehă, Polonia și Australia au raportat că echipamentele de protecție și testele de detectare a virusului pe care le-au achiziționat din China au fost defecte. Miercuri, Finlanda a raportat că și echipamentul său chinez este defect.

Evaluare greșită de la început

În ciuda acestui fapt, de când a izbucnit pandemia, democrații și mass-media liberali au servit ca megafon pentru propaganda chineză. Aceștia au preluat datele asiaticilor cu privire la infecția chineză și rata de deces, în ciuda faptului că agențiile de informații din SUA au raportat că datele chineze sunt frauduloase. Motivația lor este evidentă. Ei încearcă să-l picteze pe Trump ca fiind incompetent.

Având în vedere eforturile lor, Trump nu este obligat doar să gestioneze criza pe baza sfaturilor „experților” care au evaluat greșit virusul de la început, el trebuie să facă acest lucru într-un mediu în care adversarii săi lucrează cu China pentru a submina încrederea publicului în conducerea sa. Acest lucru ne readuce apoi la alegeri. În Israel, rata șomajului a crescut de la 3% la 25% în două săptămâni. Potrivit economistului Stephen Moore, rata șomajului din SUA este probabil să crească de la 3,5 la sută la sfârșitul lunii februarie la 23 la sută PÂNĂ la sfârșitul lunii. Zece milioane de noi americani s-au înregistrat ca șomeri în ultima săptămână a lunii martie, cea mai mare cifră săptămânală din istoria SUA, cu un factor de peste 10. Pentru a conduce cu succes Statele Unite prin criză, în timp ce se confruntă cu un efort concertat al mass-mediei, al Chinei și al Democraților pentru a submina încrederea publicului în el, Trump trebuie să găsească o modalitate de a readuce SUA la muncă în câteva săptămâni, reducând în același timp infecția, ca și și rata de deces chiar dacă primește sfaturi proaste de la experții săi!

În Israel miza este mare

Aceasta ne readuce în Israel, unde miza pe succesul lui Trump este foarte mare. Pe 7 aprilie, Forbes a raportat că Iranul a desfășurat o serie de rachete anti-nave și rachete mari cu vedere la Strâmtoarea Hormuz. În timp ce Trump refuză să anuleze sancțiunile economice ale Statelor Unite împotriva Iranului – oferind în același timp asistență umanitară Iranului în tratarea coronavirusului, săptămâna trecută, Biden a spus că, dacă va fi ales președinte, va anula sancțiunile economice ale SUA asupra Iranului. Partidul Democrat se angajează să readucă Statele Unite la acordul nuclear. Săptămâna trecută, opt senatori democrați i-au trimis o scrisoare secretarului de stat Mike Pompeo, solicitându-i să restabilească ajutorul SUA acordat autorității palestiniene.

Toate acestea ar părea că nu au legătură cu coronavirusul, dar, desigur, nu este așa. Este clar că același curaj care i-a permis lui Trump să respingă sfaturile experților inabili asupra Iranului și a palestinienilor, ei bine acest curaj este necesar în războiul contra coronavirusului. Dacă Trump nu va găsi consilierii care îl vor ajuta să conducă cu succes Statele Unite prin criza coronavirusului și să salveze economia țărtii de la cădere și colaps, coronavirusul îl va învinge în noiembrie. Aceasta înseamnă că Netanyahu are dreptate. Nu putem ști dacă Trump va învinge virusul sau dacă, cu sprijinul larg al democraților, „experților” și mass-media, virusul îl va bate pe Trump. Ceea ce este clar este că viitorul relașiilor Israel-SUA. chestiuni precum soarta programului de arme nucleare ale Iranului, vor fi determinate de capacitatea lui Trump de a câștiga războiul împotriva coronavirusului. Sursa worldisraelnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri