Cooper Gallery din oraşul englez Barnsley se află printre muzeele şi galeriile de artă care au ales să ofere publicului, ca variantă de petrecere a timpului liber în perioada de izolare la domicilu, rezolvarea de puzzle-uri.

Zilnic, galeria Cooper lansează pe reţelele de socializare – gratuit – provocarea, folosindu-se de câte o lucrare de artă din colecţia sa, care cuprinde 400. În plus, oferă informaţii mai puţin cunoscute despre diverse opere.

Între acestea, „Palatul Dogilor, Veneţia” – de Louis Thienon, „Café de Galata, Constantinople” – de Charles Theodore Frère, puzzle rezolvat în puţin peste 4 minute, „Lady Holding a Book” – de I. Sabatini şi portretul lui Watter Joe, pictat de Abel Hold. Cooper Gallery găzduieşte picturi din secolele XVII – XX.

Oameni din întreaga lume au încercat să rezolve mozaicul în cel mai scurt timp, scrie BBC, citat de News.ro. Cel mai bun timp scos pentru puzzle-uri, realizate până acum din 80 de piese pentru o operă, este afişat ulterior.

Pentru luna viitoare există planuri de organizare a unei competiţii în care participanţilor li se va cere să rezolve o serie de mozaicuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here