Caută
Close this search box.

Anchetă la Spitalul Judeţean Arad după raportarea întârziată, chiar şi după o lună, a unor decese COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a deschis o anchetă cu privire la raportarea întârziată a unor decese cauzate de COVID-19, fiind vizaţi medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat miercuri, că există câteva cazuri în care decesele au fost anunţate după o lună.

„Din păcate, va trebui să luăm nişte măsuri pentru a determina cadrele medicale responsabile să respecte întocmai metodologia de raportare a deceselor. Verificăm de ce s-a ajuns ca unele raportări să fie făcute atât de târziu şi vom anunţa ce măsuri sau sancţiuni vom aplica”, a spus Horea Timiş, citat de Agerpres.

Între raportările întârziate se numără cazul unei femei de 83 de ani, care era confirmată cu COVID-19 din 30 martie, a murit pe 1 aprilie, dar decesul a fost făcut public doar pe 5 mai, pentru că a fost anunţat târziu de spital. De asemenea, un bărbat de 69 de ani a decedat pe 1 aprilie, dar abia pe 6 mai a fost anunţat public.

Conform DSP Arad, un medic a fost sancţionat recent cu 5.000 de lei pentru că nu a raportat la timp un deces cauzat de noul coronavirus.

Până miercuri dimineaţă, în judeţul Arad au fost înregistrate 619 cazuri de COVID-19, iar 68 de persoane, cu vârste cuprinse între 39 şi 94 de ani, au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri