Caută
Close this search box.

Aparat CT care face 300 de teste pentru COVID-19 pe zi, în Capitală, cumpărat de Primăria București cu 1 milion de euro

legea carantinei

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, prezintă miercuri, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, un aparat care face 300 de teste pentru COVID-19 pe zi și care a fost achiziționat de Primăria Municipiului București printr-o investiție de 1 milion de euro, prin ASSMB.

Aparat CT care face 300 de teste pe zi, în Capitală. Ce spune primarul Gabriela Firea despre investiția de 1 milion de euro

„Acele teste sunt foarte bune, foarte sigure, Real Time (RT) PCR, dar așa cum știți rezultatul se poate obține în câteva ore, chiar dacă este folosit extractorul, care are o viteză foarte mare. Marile capitale europene, precum și orașe importante din Statele Unite încep să achiziționeze pe scară largă un astfel de ansamblu mobil de Computer Tomograf (CT), care realizează în doar câteva minute, deci într-un timp foarte scurt, o radiografie pulmonară, care poate să spună medicului – și acesta, firește, să pună diagnosticul – dacă pacientul respectiv are leziuni pulmonare specifice infecției cu SARS-CoV-2. Repet, în acest moment, cele două metodologii sunt cele mai sigure pentru depistarea reală și corectă a coronavirusului de tip nou, dar acest CT, spre deosebire de testele PCR, pot să dea un verdict foarte rapid, de aceea medicii pot să intervină pentru a trata pacientul cât mai rapid cu putință, fără să fie un timp de așteptare”, a declarat Gabriela Firea.

Adrian Streinu-Cercel, despre descoperirea leziunilor pulmonare specifice COVID-19

Managerul Adrian Streinu-Cercel anunța că două softuri achiziționate cu „puțin sub un milion de euro” vor permite computerelor tomograf de la Institutul Național de Boli Infecțioase (INBI) „Matei Balș” și Complexul Multifuncțional Caraiman să arate dacă pacienții cu COVID-19 au sau nu „plămânul pestriț”, acea imagine care indică o leziune pulmonară severă specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2.

ntrebat dacă pacientul aparatul confirmă infecția, managerul INBI „Matei Balș” a răspuns: „Aparatul îți dă o imagine. Se cheamă plămânul petriț, sau mozaic. Acea imagine e caracteristică. Dacă n-are acea imagine, atunci prognosticul pacientului este net mai bun. Dacă are acea imagine, știm unde să-l ducem, într-o altă secție, astfel încât să îi acordăm încă de la început sprijinul de care are nevoie ca să n-ajungă să facă leziuni severe”.

Marea testare din Capitală a început, luni, pe Arena Națională

Între timp a început și marea testare pentru COVID-19 din Capitală. Procesul a fost inaugurat de primarul general Gabriela Firea, luni, pe cel mai mare stadion al țării, Arena Națională, unde mii de bucurești vor afla dacă au contractat coronavirusul SARS-CoV-2 sau nu.

„Să evităm aglomerația, de asemenea să păstrăm distanța, și fizică, și socială, să nu punem în pericol nici cadrele medicale și nici persoanele care vin să se testeze. Acest test va fi, cu siguranță, de bun augur, va fi necesar, pentru că aceste rezultate le vom transmite către toate autoritățile naționale, iar măsurile de relaxare, care se vor putea lua în România și în București, vor fi în cunoștință de cauză. Vom afla adevărul, realitatea, vom ști exact cum a circulat coronavirusul de tip nou în Municipiul București. Așa cum vă spuneam, în câteva momente vă vom arăta la modul concret cum se va desfășura testarea de tip anticorp”, spunea Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri