Infecția cu noul coronavirus dă peste cap numărul de leucocite din corp, activează coagularea sângelui și poate cauza afecțiuni cardiace, hepatice și renale, este concluzia Ordinului Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din sistemul sanitar din România, care a făcut public un document menit să arate cum se comportă Covid-19 în corpul omenesc.

Potrivit Hotnews.ro, specialiștii din laboratoare mai spun că 15 analize ar trebui să fie făcute obligatoriu tuturor pacienților suspecți de infectare cu virusul, complementar cu testul PCR.

Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din sistemul sanitar din România propune Ministerului Sănătății elaborarea unui „Protocol cu 15 analize medicale uzuale importante în COVID-19” care pot fi efectuate în toate laboratoarele de analize medicale din România.

Cele 15 analize medicale (Biochimie, Hematologie, Hemostaza, Imunologie) nu înlocuiesc metoda Real Time PCR de diagnostic COVID-19, unica metodă de diagnostic COVID-19 recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății, dar rezultatele corelate ale celor 15 analize medicale ajută medicii cliniceni la: monitorizarea, stabilirea prognosticului COVID-19m și chiar la identificarea pacientilor infectati cu SARS- CoV2.

„Rata pozitivării în COVID-19 în cazul depistării virusului SARS-CoV-2 prin utilizarea metodei Real Time PCR din diferite produse biologice variază de la 93% în lavajul bronhoalveolar, la o pozitivare de 62% în spută, de 32% în exsudatul nazal, ș.a. Pe baza experienței practice deja acumulate în lupta cu noul coronavirus se pare că unul din cinci teste de laborator este fals negativ prin testarea Real Time PCR recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S). Oamenii de știință din întreaga lume sunt preocupați să găsească alte metode de laborator care pot ajuta medicii clinicieni pentru un diagnostic rapid și corect, pentru stadializarea și monitorizarea evoluției COVID-19”, se arată în ghidul întocmit de Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din sistemul sanitar din România.

282 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 6 =