Caută
Close this search box.

Cu ce ne încălțăm în această vară

În sezonul cald avem nevoie să purtăm vestimentație și încălțăminte ușoară și confortabilă.

Din cauza căldurii, picioarele transpiră mai mult, se umflă mai repede și devin foarte obosite. Iar pentru a preveni aceste neplăceri trebuie să alegem încălțăminte adecvată.

Dar pentru că femeilor le place să fie mereu în tendințe este indicat să căutăm acele modele de pantofi în care stilul este îmbinat cu funcționalitatea și confortul. Iată câteva idei după care te poți ghida în reprizele tale de shopping.

Caută modele cu talpa plată

Sandalele de inspirație grecească și cele tip gladiator, cu multe barete și talpa plată, sunt de foarte mulți ani în tendințele pentru sezonul cald. Mizează pe confortul și susținerea pe care acestea îl oferă piciorului. Poți găsi un model care să ți se potrivească printre noile sandale pentru dama de la Fashion Days.

Alege tocurile groase în locul celor stiletto

Pentru ținutele de zi cu zi nu e nevoie să te urci pe tocuri extrem de înalte și subțiri. Păstrează acest gen de sandale pentru evenimente speciale la care trebuie să fii foarte elegantă. În rest, poți alege sandale cu tocul gros, mult mai stabile și mai confortabile. În plus, acestea au și un coeficient moderat de eleganță devenind foarte versatile. Le poți purta atât la ținuta de birou, cât și la cea pentru seară sau de timp liber.

Sandalele cu platformă, o opțiune universală

Unanim acceptate de către stiliști pentru ținutele estivale, sandalele cu talpa tip platformă, din sfoară, plută sau alte combinații de materiale sunt o soluție de stil și confort la îndemână. Acestea oferă stabilitate chiar și la înălțime. Poți alege variantele cu suprafața din pânză, care lasă piciorul să respire.

Sandalele sport, ideale pentru timpul liber

Dacă plănuiești o vacanță activă, încălțămintea sport este cea mai adecvată. Modelele de sandale sport de la Skechers sunt o opțiune de luat în calcul. Talpa flexibilă este confortabilă pentru plimbările lungi, baretele late susțin foarte bine piciorul iar sistemul de închidere cu velcro le face ușor de încălțat și descălțat și foarte sigure la mișcare.

Reguli generale pentru alegerea încălțămintei

Dacă ai identificat deja un model care te avantajează, iată și câteva reguli de urmat pentru ca acesta să ți se potrivească perfect:

  • Probează întotdeauna ambele sandale și în a doua parte a zilei, când piciorul este mai umflat. Astfel te vei asigura că încălțămintea nu te va strânge.
  • Fii atentă la flexibilitatea tălpii și la finisajele părții de deasupra pentru a evita ca acestea să îți creeze disconfort la mers sau să îți facă răni.
  • Verifică materialele din interior pentru a te asigura că nu îți lasă piciorul să transpire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri