Caută
Close this search box.

Daniel Chițoiu ar putea fi trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Expertiza tehnică din dosarul fostului ministru de Finanțe Daniel Chițoiu a fost finalizată. Documentul ar scoate la iveală că mașina fostului ministru ar fi intrat pe contrasens și ar fi provocat accidentul în urma căruia două persoane au murit și o a treia a fost rănită, potrivit unor surse citate de B1 TV.

Daniel Chițoiu ar putea fi trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Raportul de expertiză tehnică urmează să ajungă chiar în aceste zile pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, unde s-a deschis o anchetă penală pentru ucidere din culpă, în condițiile în care, în a doua zi de Crăciun a anului 2019, Daniel Chițoiu a fost implicat într-un accident rutier soldat cu doi morți și o persoană grav rănită, care a necesitat luni de intervenții chirurgicale din momentul accidentului petrecut pe DN 7. La vremea respectivă s-a speculat că fostul ministru ar fi intrat pe contrasens din cauza neatenției provocate de faptul că vorbea la telefon, dar el negat însă acest lucru și, mai mult decât atât, a susținut că, de fapt, el ar fi fost victima accidentului rutier.

De altfel, rezultatele raportului expertizei tehnice au fost aduse la cunoștință fostului demnitar, dar el nu a dorit, până acum, să facă niciun fel de comentarii. Are, totuși, posibilitatea legală de a contesta documentul, care va fi atașat în dosarul cauzei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Conform procurorilor, ancheta urmează să fie finalizată în aproximativ două luni, iar în cazul în care respectiva tehnică rămâne una definitivă, Daniel Chițoiu va fi trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Martorul principal din dosar l-a acuzat pe fostul ministru că ar fi intrat pe contrasens

Daniel Chițoiu era audiat în premieră, în ianuarie 2020, în dosarul privind accidentul rutier petrecut în 26 decembrie pe DN 7, în localitatea Zamfirești din județul Argeș, pe Dealul Negru. El dădea explicații chiar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș în condițiile în care, la acel moment, procurorii începuseră cercetările in rem pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Martorii susțineau că mașina fostului ministru, un Audi, ar fi intrat pe contrasens și ar fi lovit din plin un autoturism Dacia Logan, în care se aflua trei persoane. Dacă două persoane au murit, iar o a treia a avut nevoie de intervenții medicale îndelungate, Daniel Chițoiu a ajuns și el în fața echipelor de medici, fiind internat la Spitalul Clinic de Urgență București, pe motiv că ar fi avut trei coaste rupte – totuși, după impact, el ar fi fost surprins mergând pe propriile picioare.

„Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Astăzi am participat la una”, declara Chițoiu după audierea din debutul lunii ianuarie. Întrebat dacă vorbea la telefon în momentul impactului, el a răspuns că „Nu”.

„Nu declar nimic acum”, a precizat fostul ministru despre declarația martorului principal, șoferul care se afla chiar în spatele lui și care a declarat că l-a văzut pe demnitar intrând pe contrasens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri