Caută
Close this search box.

DSP Dâmbovița anunţă focar de COVID-19 la o firmă din Tărtăşeşti: sunt infectaţi 5 srilankezi

DSP Dâmboviţa anunţă luni, într-un comunicat de presă, că la o societate comercială din Tărtăşeşti este în evoluţie un focar de coronavirus, fiind vorba de cinci cazuri la cetăţeni veniţi din Sri Lanka.

„Începând cu data de 28 aprilie 2020, la o societate comercială cu sediul în localitatea Tărtăşeşti, este în evoluţie un focar de colectivitate cu cinci cazuri confirmate până la acest moment, toţi cetăţeni din Sri Lanka. Aceste 5 cazuri au generat un număr de 27 de persoane aflate în contact direct, care au fost introduse în autoizolare la domiciliu împreună cu membrii familiilor lor”, precizează DSP Dâmboviţa.

Firma respectivă a fost amendată de DSP cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, astfel încât să prevină îmbolnăvirea lucrătorilor, transmite Agerpres.

„DSP Dâmboviţa a dispus următoarele măsuri: dezinfecţia terminală în toate spaţiile utilizate frecventate de persoanele confirmate; realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru întreg personalul societăţii; monitorizarea zilnică a stării de sănătate a salariaţilor; internarea de urgenţă a persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19; dotarea tuturor salariaţilor cu echipament de protecţie; asigurarea de cantităţi suficiente de produse biocide pentru dezinfecţia mâinilor, a suprafeţelor şi utilizarea lor cu respectarea recomandărilor producătorului”, se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea, DSP Dâmboviţa anunţă că de la debutul pandemiei, la nivel de judeţ au fost efectuate 1.019 testări, din care 112 cazuri au fost confirmate cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 32 de persoane au fost vindecate şi externate, 73 sunt sub strictă supraveghere medicală, iar şapte persoane au decedat, ultimul deces înregistrându-se luni. Este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 90 de ani, rezidentă a Centrului pentru Îngrijirea Persoanelor Vârstnice Răcari şi care prezenta multiple comorbidităţi.

Un răspuns

  1. Greul o duc si acum cei ce muncesc cu salarii mici si familii numeroase, pentru a umple visteria statului care sa acopere cresterea fara productivitate si fara logica a salariilor aparatului ad-tiv si bugetar. Ar trebuie vazute conditiile in care lucreaza muncitorii la fabrici si alte similare, se respecta preventiile pentru virusul COVID-19, distanta minima, se porta masti de catre tot personalul, etc. Normal ar trebuie sa se acorda un somaj preventiv si persoanelor intre 55-65 de ani care nu vor sa lucreze in astfel de conditii in aceasta perioada fiind expusi la imbolnavire si chiar deces, datorita varstei, bolilor, stresului si traiului minim de subexistenta.
    Parlamentarilor care cer sa se mearga la munca in sectorul privat aproape marginalizat, le recomand sa faca un stagiu de munca de minim 3 zile la astfel de uzine sa vada cum sunt conditiile ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri