Donald Trump s-a referit la posibilitatea de a-şi limita contactele cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, despre care a părut să confirme că se află în carantină, după un caz de COVID-19 în anturajul acestuia.

Întrebat într-o conferinţă de presă despre măsurile pentru a limita preventiv contactele lor, preşedintele Statelor Unite a răspuns: „Este ceva despre care probabil vom vorbi, în această perioadă de carantină”.

„Vom vorbi la telefon, da. Putem vorbi despre asta la telefon”, a adăugat el. Mike Pence, coordonator al celulei de criză de la Casa Albă pentru lupta împotriva pandemiei, nu a fost prezent la această conferinţă de presă.

Noul coronavirus şi-a făcut oficial apariţia în urmă cu câteva zile la Casa Albă. Purtătoarea de cuvânt a vicepreşedintelui Pence, Katie Miller, a fost testată pozitiv la sfârşitul săptămânii trecute. De asemenea, un militar din serviciul preşedintelui SUA.

„Nu l-am mai văzut de atunci”, a declarat Donald Trump despre vicepreşedintele Pence.

El a adăugat că Mike Pence a fost testat negativ duminică şi din nou luni. „Este într-o formă foarte bună şi cred că totul va fi bine”, a insistat liderul administraţiei de la Washington.

Casa Albă a dezminţit orice măsură de carantină vizând pe vicepreşedintele american.

Alţi trei membri ai celulei de criză s-au autoizolat preventiv: Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase cu funcţia cea mai înaltă din SUA, Robert Redfield, directorul Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor, şi Stephen Hahn, şeful Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.