Ministerul Afacerilor Externe a revenit cu precizări despre situația muncitorilor români de la de la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, Germania.

Astfel, 47 de cetățeni români de cetățeni români au fost confirmați cu COVID-19, în timp ce pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate.

Din fericire pentru 23 de cetățeni români angajați ai abatorului testele au ieșit negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, astfel că nu vor trebui să se conformeze unor măsuri speciale.

„În urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autoritățile locale germane au comunicat că în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea, printre persoanele confirmate a fi infectate cu COVID-19 se numără și 47 de cetățeni români. Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

La finalul lunii aprilie, Ministerul Afacerilor Externe a mai confirmat infectarea cu coronavirus a circa 200 de cetățeni români care lucrau într-un abator din Birkenfeld, de lângă orașul Pforzheim din Germania.

266 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =