Grecia a anunţat că va deschide sezonul estival, în mai puţin de o lună. O va face treptat, în două faze: de pe 15 iunie şi de la 1 iulie, iar românii sunt pe lista turiştilor care pot vizita insulele greceşti cel mai devreme.

Lista turiştilor „prioritari” a fost făcută în baza unor criterii epidemiologice, potrivit oficialilor greci. Astfel, din 15 iunie, vor putea vizita Grecia turişti din ţările care nu au fost grav afectate de pandemia de coronavirus. Printre ele, şi România.

„Thassos este o destinaţie turistică sigură. Restaurantele şi cafenelele se vor deschide săptămâna viitoare şi toate deciziile importante au fost luate după recomandările medicilor.

Aşteptăm turiştii şi promitem vacanţe sigure şi fără probleme. După cum ştiţi, Thassos este o destinaţie pe care cei mai mulţi turişti români o preferă şi abia aşteptăm să vă vedem şi anul acesta”, a spus Eleftherios Kyriakidis, primarul din Thassos.

Ce restricții vor exista în vacanțele din acest an, în Grecia

Turiștii se vor confrunta, însă, și cu unele restricții. În primul rând, restaurantele şi cafenelele nu vor servi clienţii la capacitate maximă.

„Autorităţile din Thassos vor pune la dispoziţie mai mult spaţiu cafenelelor şi restaurantelor pentru a servi mai mulţi turişti, în siguraţă. Mesajul este că Thassos este o destinaţie turistică sigură şi aducem împreună siguranţa şi plăcerea”, a mai spus edilul.

Grecia a înregistrat foarte puţine cazuri de îmbolnăviri de Covid 19, iar asta o face una din cele mai sigure destinaţii europene în această vară.

„Măsurile de siguranţă sunt la standarde înalte, dar nu vor face din hotelurile noastre spitale. Va fi păstrată o distanță de aproximativ doi metri, de la un scaun la altul.

Distanţa între umbrele pe plajă este în jur de 4 metri. Toate plajele au fost deja organizate după regulile cerute. Dar fără geamuri de sticlă sau orice zvon de genul acesta”, a explicat Evangelia Xyptera, președinte hotelieri Paralia Katerini.

Va exista un medic în fiecare hotel, în Grecia
Potrivit lui, Giorgios Stafylakis, reprezentant E.O.T., în Grecia vor fi peste 20 de aparate de testare pe fiecare insulă. Va fi un medic în fiecare hotel, un coordonator, și va exista „o întreagă procedură pentru a face faţă situaţiilor apărute”.

„Avem un plan de transport pentru oricine se va îmbolnăvi, dar, cum spuneam, nu cred că se va întâmpla asta, pentru că ne-am ocupat de tot, aşa cum trebuie şi singurul lucru asupra căruia vrea să atrag atenţia este responsabilitatea fiecăruia.

Această măsură nu a fost gândită în ideea de a obliga oamenii să facă ceva. Ideea este să fie luate nişte mostre, pentru a putea monitoriza fluxul de turişti care vor veni”, a spus Giorgios Stafylakis.

Aproximativ un milion de turişti români îşi petrec, în fiecare vară, concediile pe plajele greceşti.

140 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =