Persoanele care au murit, deși s-au vindecat de Covid-19, ar putea fi considerate moarte „din cauza noului coronavirus”. Medicul Adrian Marinescu a încercat să găsească explicații logice pentru această decizie a Ministerului Sănătății.

Oamenii morți după două teste negative pentru Covid-19 vor fi puși tot pe seama coronavirusului
În Ordinul Ministrului Sănătății în care sunt prevăzute prevederile referitoare la reluarea activității spitalelor, publicat în Monitorul Oficial, este stipulat următorul lucru:

„Decesele unor persoane care au avut două teste negative vor fi puse tot pe seama coronavirusului, dacă medicul evidențiază semne și simptome înalt sugestive și decesul e corelat cu evoluția clinică determinată de Covid”.

Mai exact, dacă un om a avut Covid-19, dar s-a vindecat, rezultând ulterior moartea, specialiștii vor considera că acel om a fost răpus de noul coronavirus.

Medicul infecționist Adrian Marinescu a încercat să explice logic situația. Cum se poate ca un om vindecat ce coronavirus să moară de coronavirus?

„În cazul pacienților SARS-CoV-2 care au formă severă pot să fie dezechilibre la nivelul organelor, în așa fel încât dacă au testele negative, acele dezechilibre care erau determinate de infecție pot să ducă la evoluție nefavorabilă și la deces”, a explicat medicul Marinescu, conform Mediafax.

Cel mai important, fiecare caz trebuie tratat individual, crede Marinescu: „Știm bine că această infecție poate să ducă la deces prin intermediul infecției virale sau pacientul poate să aibă afecțiuni cronice severe în așa fel încât la un moment dat decsul să fie prin acele afecțiuni cronice care se agravează

Poate să fie un deces cu Covid, adică nu prin infecția virală, sunt nuanțe diferite”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here