În statul american Washington, autoritățile au intrat în alertă după ce oamenii au început să organizeze petreceri pentru a se infecta mai repede.

Petrecerile denumite „Vino cu propriul tău coronavirus” sunt organizate de persoane sănătoase pentru a se infecta cu noul coronavirus în speranța că vor grăbi procesul de vindecare și imunizare împotriva lui, relatează The Guardian.

Autoritățile spun că astfel de acțiuni iresponsabile nu fac decât să pericliteze sănătatea publică și nu au nici un efect pozitiv.

Marți, 94 de persoane din comitat au fost testate pozitiv cu coronavirus. Multe dintre acestea au fost infectate ca urmare a acestor „petreceri”, a declarant Meghan DeBolt, directoarea departamentului pentru sănătatea comunității.

„Nu știm când au loc aceste evenimente. Auzim de ele doar după ce primim informații despre noi cazuri confirmate. Îi întrebăm cu privire la persoanele cu care au luat contact și ne răspund că au fost la o petrecere COVID. Este inacceptabil. Este iresponsabil!”, a mai spus ea, potrivit Digi24.

Statul Washington, unul dintre statele lovite puternic de coronavirus, a înregistrat 15.185 de cazuri și 834 de decese.

Ideea acestor petreceri vine dintr-o practică mai veche a părinților, care organizau astfel de petreceri pentru copiii lor pentru ca ei să se infecteze cu varicelă și să se imunizeze, apoi, împotriva ei.

306 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =