MAE anunţă că 140 de români au fost repatriaţi sâmbătă din Cipru, cu o cursă aeriană specială operată de o companie privată.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian, adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de astăzi a fost facilitată revenirea în țară a 140 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Cipru, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de o companie privată, pe ruta Larnaca-București.

Demersurile autorităților române au permis și facilitarea repatrierii a trei cetățeni ai Republicii Moldova care își vor continua ruta către țara de destinație, cât și revenirea în țara de reședință a trei cetățeni ciprioți și a unui cetățean grec, rezidenți în România.

MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă”, anunţă MAE.

338 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here