Caută
Close this search box.

Sondaj IRES. Cei mai mulţi alegători PSD sunt de acord cu măsurile de izolare

sondaj ires

Un sondaj dat publicităţii de IRES arată că majoritatea alegătorilor PSD agreează măsurile guvernamentale de izolare. 67% dintre români sunt de acord cu măsurile de izolare care au fost luate de Guvern, în perioada stării de urgenţă. 72% dintre români sunt gata să accepte noi măsuri dure, dacă va creşte numărul de persoane infectate.

Sondajul, făcut pe 20 şi 21 mai, arată şi cum ar vota cei care au răspuns la întrebările legate de măsurile luate în perioada stării de urgenţă. Astfel, 71% dintre alegătorii PSD sunt de acord că izolarea a fost necesară, în condiţiile în care PSD a acuzat Guvernul că „ne obligă să stăm închişi în case”.

„Guvernul Orban ne obligă să stăm închişi în case fiindcă este incapabil ori iresponsabil şi nu testează în masă, aşa cum recomandă insistent OMS şi cum au procedat ţările care au gestionat cu cel mai mare succes epidemia”, afirma PSD pe 8 aprilie, într-un mesaj postat pe Facebook.

De asemenea, românii sunt gata să accepte revenirea la izolare dacă numărul de infectări va creşte. Şi 65,3% dintre alegătorii PSD sunt de acord cu această măsură.

Potrivit sondajului, 92% dintre români spun că, de la intrarea în stare de alertă, au purtat măşti în spaţii închise, iar 91% susţin că au respectat regula distanţării sociale în public.

Tinerii între 18 şi 35 de ani, intervievaţii între 36 şi 50 de ani, cei cu studii superioare, respondenţii cu venituri de peste 2.500 de lei, dar şi cei care declară că ar vota Alianţa USR-PLUS la alegerile parlamentare sunt categoriile în rândul cărora proporţia celor care declară că au purtat masca este mai ridicată.

Gradul de respectare a regulilor de distanţare socială în public este mai ridicat în rândul bărbaţilor, al celor cu vârsta între 36 şi 50 de ani şi a respondenţilor cu studii superioare, în cazul persoanelor cu venituri lunare de peste 1.500 de lei şi a votanţilor Alianţei USR-PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri