Opoziția pune la cale un proiect de lege pentru anularea amenzilor date în starea de urgență. Anunțul a fost făcut duminică de șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

După ce Curtea Constituțională a României a decis că amenzile date în perioada stării de urgență sunt neconstituționale, din partea Opoziției se plănuiește deja o lege care să anuleze sancțiunile date deja populației.

Liderul ALDE, fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat duminică, 10 mai, că are pregătit un proiect de lege prin care vrea să anuleze amenzile date românilor în perioada stării de urgență.

”Mă bucur că CCR a intervenit. Peste 4 zile e încheierea stării de urgență. Relaxare e o terminologie cretină, lumea vrea să se întoarcă la muncă.

Am deja un proiect pe care l-au întocmit juriștii și pe care l-am dat și domnului Ciolacu și domnului Ponta, care prevede anularea amenzilor în perioada stării de urgență, mai puțin cele date pentru părăsirea stării de carantină.

Tăriceanu, revoltat de valoare amenzilor

Călin Popescu Tăriceanu este revoltat de faptul că în România, în comparație cu alte țări, amenzile au fost mult peste capacitatea de plată a cetățenilor. Acesta a catalogat campania de amenzi a autorităților ca fiind una dementă.

“Această campanie dementă de amenzi… În Marea Britanie, cea mai mare amendă este de 70 de lire sterline, iar la noi amenzile sunt de 10, de 20 de ori mai mari decât venitul mediu al unui român.”, a adăugat Tăriceanu pentru sursa citată.

Până la anunțul CCR privind neconstituționalitatea amenzilor date de cadrele MAI în timpul stării de urgență, pe teritoriul României se acordaseră peste 300.000 de amenzi, a căror valoare, în euro, se ridica la peste 120 de milioane.

Oficialii din Guvernul României anunțau, la finalul lunii aprilie, că toți acești bani se vor îndrepta către sistemul medical și zona de sănătate publică din țară.

356 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here