Caută
Close this search box.

VIDEO Premierul Orban, despre misiunea în Alabama: SUA şi România au un parteneriat strategic solid

Cabinetul Orban

Premierul Ludovic Orban a transmis succes, luni, echipei de specialişti MApN care pleacă într-o misiune în statul american Alabama pentru a oferi sprijin autorităţilor locale în lupta contra COVID-19, subliniind că între Statele Unite şi România este un „solid” Parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate.

La eveniment au mai participat ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

O echipă formată din 15 medici, asistente medicale, specialişti CBRN care efectuează o misiune de 14 zile în statul Alabama, evident, în spiritul solidarităţii şi cooperării între Statele Unite ale Americii şi România. O misiune care are, pe de-o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din Statele Unite ale Americii, dar, de asemenea, şi de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din Statele Unite în lupta împotriva COVID. Urez succes misiunii noastre şi folosesc din nou această ocazie pentru a transmite un mesaj ferm – între Statele Unite şi România este un solid parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate„, a declarat Orban, la Baza Militară 90, la plecarea specialiştilor MApN, citat de Agerpres.

O echipă de 15 specialişti din MApN, alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN, a plecat, luni, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

„Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN”, informează un comunicat de presă postat, duminică, pe site-ul MApN.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat că atunci când este nevoie, România şi SUA sunt în măsură să se sprijine reciproc.

Cred că această acţiune se înscrie în linia de a proba că, indiferent de situaţie, suntem în măsură să ne sprijinim unii pe alţii şi să recunoaştem că, nu cu mult timp în urmă, SUA au alocat, de asemenea, un sprijin ţării noastre, atunci când, printr-un zbor strategic, am reuşit să aducem din Coreea de Sud, de la Seul, materiale de protecţie pentru a sprijini ţara noastră în lupta cu noul coronavirus„, a spus Ciucă, luni, la Baza Militară 90, unde a avut loc o ceremonie prilejuită de plecarea specialiştilor MApN.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri