Caută
Close this search box.

Cetăţean american, blocat de peste 12 ore în Aeroportul Otopeni

aeroportul Henri Coandă

Un cetăţean american este blocat de peste 12 ore în Aeroportul Otopeni. În această dimineaţă, autorităţile române vor să îl expulzeze în Germania.

Bărbatul a venit din Dortmund şi nu a fost lăsat să plece din aeroport, pentru că pe numele lui există o interdicţie de a intra în spaţiul comunitar european.

Cetăţeanul american a marţi seară pe Aeroportul Otopeni, însă autorităţile române au observat că acesta avea emisă o interdicţie pe numele său, de a intra în spaţiul comunitar european.

În data de 23.06.2020, în jurul orei 20.00, s-a prezentat pentru a intra în țară, cu un zbor din direcția Dormund – Germania, un cetăţean american, în vârstă de 55 ani.

Cu ocazia controlului efectuat la intrarea în ţară, poliţiştii de frontieră au constatat faptul cetăţeanul american avea pe numele său o interdicţie de a intra în spaţiul comunitar european, alertă emisă de autorităţile belgiene (Art. 24 din Regulamentul CE nr. 1987/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului privind instituirea, funcţionarea şi utilizarea Sistemului de Informaţii Schengen din a doua generaţie -SIS II).

În plus, menţionăm că în perioada stării de alertă, conform Hotărârii nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este interzisă intrarea în țară a cetățenilor străini din afara statelor UE și apatrizilor, dacă nu se încadrează intr-una din excepţiile prevăzute de lege.

Bărbatul a rămas în zona de tranzit, urmând să fie returnat în cursul zilei de azi în direcția de unde a venit, de compania transportatoare care a operat zborul”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia de Frontieră, preluat de Antena3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri