Caută
Close this search box.

Coreea de Nord, pregătită să ocupe zona demilitarizată de la granița de sud

Coreea de Nord a avertizat că este gata să își trimită trupele în zona demilitarizată de la granița de sud, ce-i desparte pe coreeni, relatează marți BBC News

În weekend, sora liderului Kim Jong-un declara că a dat ordin armatei să fie gata pentru următorul pas, iar acum liderii armatei au transmis că sunt pregătiți să transforme granița într-o fortăreață, cu o vigilență militară sporită.

Tensiunile dintre cele două state s-au intensificat de ceva vreme din cauza unor manifeste care sunt trimise pe teritoriul Coreei de Nord, cu ajutorul unor baloane.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a precizat, în replică, că autoritățile de la Seul colaborează îndeaproape cu americanii pentru a monitoriza orice mișcare militară în zonă.

Cele două state din peninsulă sunt separate de o zonă așa-zis demilitarizată, o zonă tampon care a funcționat încă din vremea războiului în anii 1950.

Marți, armata nord-coreeană a transmis că analizează un plan de acțiune care ar viza desfășurarea trupelor în aceste zone demilitarizate, scrie Hotnews.ro.

Statul Major a precizat că este în stare de alertă ridicată și pregătit să pună în practică rapid orice decizie luată de guvernul de la Phenian.

Declarația vine în contextul în care sora liderului de la Phenian Kim Yo-jong a amenințat încă de sâmbătă cu acțiuni militare.

Aceasta declara că a venit vremea să regleze conturile cu autoritățile de la sud, completând că a dat ordin armatei să acționeze. ”Gunoiul trebuie aruncat acolo unde îi este locul, la gunoi”, comenta ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri