Caută
Close this search box.

Evaluare Națională 2020: Cât de grele au fost subiectele de la română

Baremul de corectare a subiectelor la română primite de elevi al Evaluarea Națională 2020 a fost publicat pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro.

Examenul a avut loc în condiții de distanțare fizică excepționale.

CONSULTĂ AICI SUBIECTE SI BAREM ROMÂNĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2020

Primul dintre subiectele la română la Evaluare Națională 2020 a fost un text din „Zborul” de Sorin Titel, unde elevii au avut cerința de a explica unele cuvinte subliniate.  A doua cerință la subiectul I la română la Evaluare Națională 2020 a constat în redactarea unei compuneri de minim 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului dat.

La cel de-al doilea subiect, candidaţilor li s-a cerut să rezolve la primul punct cerinţe pe baza textului „Viaţa unui geniu: Traian Vuia, avocatul care nu a renunţat la visul său adevărat – zborul”, după Ionuţ Cristian Ungureanu.

La punctul B al subiectului al doilea absolvenţii de liceu au avut de redactat o naraţiune de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activităţi preferate.

Luni a avut loc proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale.

Următoarea probă, cea la Matematică, va avea loc miercuri, iar ultima probă, la Limba şi literatura maternă, va fi susţinută joi de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14,00.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00).

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri