Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care a debutat la sfârşitul săptămânii trecute şi care se desfăşoară online în acest an, a înregistrat cifre impresionante de audienţă.

„Primul weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, eveniment care a debutat vineri, 12 iunie 2020, şi care are loc în acest an online, a înregistrat cifre impresionante de audienţă până acum. Spectacolele şi evenimentele difuzate pe pagina de Facebook FITS şi site-ul www.sibfest.ro/fits-online au înregistrat 180.899 de vizualizări, de vineri până duminică.

Conţinutul #FITSonline a fost urmărit de 47.000 de vizitatori unici (27.661 au vizionat evenimentele pe site-ul festivalului şi 19.400 pe pagina de Facebook FITS). Festivalul continuă până duminică, 21 iunie 2020, cu spectacole prestigioase de teatru, dans, muzică, operă, spectacole de stradă, circ contemporan, conferinţe speciale, toate difuzate online”, anunţă organizatorii.

„În urmă cu două luni am hotărât, împreună cu echipa FITS, să fim primii care aduc la viaţă tema festivalului planificat pentru iunie, Puterea de a crede. Am ales să facem ceea ce părea atunci de neimaginat, să oferim publicului nostru un altfel de festival, o ediţie specială online, în aceeaşi perioadă în care urma să ne vedem cu toţii la Sibiu.

Iată că iubitorii de frumos din comunitatea clădită în 27 de ani au răspuns invitaţiei noastre în număr mare şi ne-au demonstrat că eforturile de a organiza o astfel de ediţie în timp record au meritat din plin”, a declarat Constantin Chiriac, Preşedinte FITS.

Luni s-a dat startul Bursei de Spectacole de la Sibiu, cu o conferinţă online, care aduce împreună nu 100 de companii artistice din toată lumea, iar evenimentul este moderat de Cosmin Chivu.

Pentru marţi, organizatorii recomandă două conferinţe speciale, de la ora 11.00, George Banu în dialog cu Peter Stein, iar de la ora 13.00, George Banu în dialog cu Luk Perceval.

La ora 15.50 este programat Baiyue Culture Creative – Zhejiang Xiaobaihua Yue Opera Troupe cu spectacolul „Coriolan şi Du Liniang” – partea I, regia Guo Xiaonan, de la 17.50, Gigi Căciuleanu Romania Dance Company cu „TragiComedy”, coregrafia Gigi Căciuleanu, de la ora 19.00, Meno Fortas Theatre cu „Paradisul”, regia Eimuntas Nekrosius, iar de la ora 20.30, Schaubuhne am Lehniner Platz, Berlin cu „Trei surori”, regia Peter Stein.

„Spectacolele şi evenimentele din cadrul ediţiei speciale #FITSonline sunt difuzate gratuit, în limbile română şi engleză, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online şi pe pagina de Facebook FITS, în limba română.

Pe site, spectacolele sunt transmise şi în reluare, în fiecare seară, după încheierea premierelor. Pe pagina de Facebook sunt difuzate doar premierele, conform programului de pe site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.