Caută
Close this search box.

Grupul de Comunicare Strategică: ”Managerii teatrelor din Capitală să nu dea curs deciziei Primarului General de a relua spectacolele!”

„Atragem atenţia asupra anunţului făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea, referitor la redeschiderea spectacolelor de teatru ale instituţiilor aflate în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti în spaţii închise. Menţionăm faptul că, potrivit normativelor în vigoare, spectacolele se pot desfăşura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanţă şi de protecţie sanitară. Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfăşurate în spaţii închise! (…)

Primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului Bucureşti va acţiona pentru suspendarea unei astfel de hotărâri”, potrivit unui comunicat al GCS, transmis sâmbătă AGERPRES. GCS, Grupul de Comunicare Strategică, a anunţat că descurajează iniţiative precum cea a primarului general, care „riscă să pună în pericol” viaţa şi sănătatea comunităţilor locale.

„Descurajăm astfel de iniţiative care riscă să pună în pericol viaţa şi sănătatea comunităţilor locale, fiind pasibile de sancţiuni contravenţionale sau penale. Facem apel la responsabilitatea managerilor teatrelor din Bucureşti să nu transpună în fapt o astfel de decizie a primarului general al municipiului Bucureşti”, a adăugat GCS.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat sâmbătă pe Facebook că din 15 iunie se vor redeschide teatrele și instituțiile de spectacole administrate de PMB. Firea precizează că a luat această decizie de deschidere treptată a spectacolelor cu public împreună cu managerii teatrelor din BucureștiU „Bucureștiul are la dispoziție, pentru desfășurarea activităților culturale, peste 10.000 de locuri în sălile de spectacol, iar criza sanitară a blocat accesul publicului la reprezentatiile teatrelor. Pentru reluarea evenimentelor, fiecare institutie de spectacol isi va lua toate masurile necesare de siguranta pentru artisti si spectatori, iar programarea spectacolelor va tine cont, în permanență, de evoluția epidemiologică în plan local și de măsurile ce sunt necesare, conform reglementărilor în vigoare, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanților la manifestări”, a precizat Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri