Caută
Close this search box.

Horă cu scântei la tălpile pensionarilor, organizată de un celebru primar PSD-ist: Să vedem dacă ne îmbolnăvim sau nu!

Zeci de oameni au participat sâmbătă la un spectacol organizat de Centrul Cultural și de Tineret al Primăriei Sectorului 5 în Parcul Sebastian din Capitală.

Au încins hore, sârbe și s-au luat în brațe, uitând cu totul de regulile de distanțare fizică și de obligația purtării măștii de protecție. Atât organizatorii, cât și Poliția Locală s-au rezumat la câteva avertismente verbale slabe și asta doar după ce au apărut jandarmii.

Evenimentul s-a numit ”Ia de România” și a fost organizat întârziat cu ocazia Zilei Universale a Iei din 24 iunie. România se confruntă cu o creştere alarmantă a cazurilor de COVID-19 în ultimele zile, dar regulile de distanţare socială, promovate de Guvern într-o campanie fără precedent, cu un buget de aproape 40 de milioane de euro, au fost ignorate la petrecerea din sectorul 5.

S-au înghesuit pe un petic de umbră Spectacolul de pe scena montată la intrarea în Parcul Sebastian a început după-amiază, într-o căldură aproape insuportabilă. Pe scenă au cântat, pe rând, mai mulți copii, dar momentele artistice așteptate cu nerăbdare au venit după ora 16.00.

Din cauza căldurii, participanții, cei mai mulți în vârstă, au mutat scaunele pregătite de organizatori într-un țarc din fața scenei pe o singură parte, îngrămădindu-se pe un petic de umbră. Alții, care au preferat să păstreze cât de cât distanța, au venit cu umbrele și pălării.

Femei cochete și bărbați cu pantaloni la dungă și-au dat întâlnire la concert. ”Hai, nu dăm mâna, acum dăm cotul!”, spun ei, atingându-și coatele într-o încercare de a respecta noile norme sociale. Masca, însă, stă sub bărbie.

Paznicii responsabili cu accesul au strigat la oameni să nu-și mai mute scaunele, dar au renunțat după câteva încercări neconvingătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri