ÎPS Pimen ar putea fi comemorat cu surle și cu trâmbițe la sfârșitul lunii iunie, când se împlinesc 40 de zile de la moartea sa, întrucât primarul Sucevei, Ion Lungu, vrea să declare 30 iunie zi de doliu în oraș.

Mai exact, primarul Ion Lungu a dezvăluit că va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru ca 30 iunie să fie zi de doliu în municipiul Suceava.

”Când se împlinesc 40 de zile de la moartea Înaltului Pimen, adică marţi 30 iunie, când se va face pomenirea, vrem să declarăm zi de doliu în municipiul Suceava. Vor fi coborâte steagurile în bernă la toate instituţiile publice. Având în vedere contribuţia Înaltpreasfinţitului Pimen, care a binecuvântat peste 100 de lăcaşuri de cult în judeţ, din care peste 20 în muncipiul Suceava, mi se pare corect să închinăm această zi de doliu atunci cînd se împlinesc 40 de zile de la moartea Preasfinţiei Sale. Eu, ca un creştin ortodox practicant, am această obligaţie”, a declarat Ion Lungu.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţă miercuri, în jurul orei 0,50, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

Din cauza infectării cu noul coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la Bucureşti cu un elicopter SMURD pe data de 20 aprilie. În urma complicaţiilor pulmonare apărute, părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani fusese intubat.

356 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here