Caută
Close this search box.

Parlamentul European a aprobat 585 milioane de euro pentru sprijinirea refugiaţilor sirieni şi palestinieni

Comisia pentru bugete a Parlamentului European (BUDG) a dat undă verde, miercuri, pentru sprijinirea cu suma de 585 milioane de euro a refugiaţilor aflaţi în Turcia, Iordania şi Liban, în contextul crizei siriene, informează un comunicat al legislativului european.

Raportul pe această temă, elaborat de eurodeputata germană Monika Hohlmeier (PPE), a fost adoptat de BUDG cu 33 voturi pentru, patru voturi contra şi trei abţineri.

Documentul, care va fi supus la vot în plenul PE la sesiunea din 8-10 iulie, prevede 485 milioane de euro pentru finanţarea continuării celor două principale acţiuni de sprijin umanitar desfăşurate de UE în Turcia – Reţeaua de siguranţă socială de urgenţă (ESSN) şi Transfer de lichidităţi condiţionat pentru educaţie (CCTE), transmite Agerpres.

Comunităţile-gazdă şi refugiaţii (sirieni şi palestinieni) aflaţi în Iordania şi Liban sunt sprijinite cu suma de 100 milioane de euro. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru a finanţa proiecte care facilitează accesul la educaţie, pentru asigurarea serviciilor medicale şi pentru protecţie socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri