Comisia pentru bugete a Parlamentului European (BUDG) a dat undă verde, miercuri, pentru sprijinirea cu suma de 585 milioane de euro a refugiaţilor aflaţi în Turcia, Iordania şi Liban, în contextul crizei siriene, informează un comunicat al legislativului european.

Raportul pe această temă, elaborat de eurodeputata germană Monika Hohlmeier (PPE), a fost adoptat de BUDG cu 33 voturi pentru, patru voturi contra şi trei abţineri.

Documentul, care va fi supus la vot în plenul PE la sesiunea din 8-10 iulie, prevede 485 milioane de euro pentru finanţarea continuării celor două principale acţiuni de sprijin umanitar desfăşurate de UE în Turcia – Reţeaua de siguranţă socială de urgenţă (ESSN) şi Transfer de lichidităţi condiţionat pentru educaţie (CCTE), transmite Agerpres.

Comunităţile-gazdă şi refugiaţii (sirieni şi palestinieni) aflaţi în Iordania şi Liban sunt sprijinite cu suma de 100 milioane de euro. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru a finanţa proiecte care facilitează accesul la educaţie, pentru asigurarea serviciilor medicale şi pentru protecţie socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.