Caută
Close this search box.

Renate Weber, nouă declaraţie scandaloasă: „Cei cu pensii speciale impozitate vor fi discriminaţi”

avocatul poporului

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat că a sesizat CCR, în legătură cu legea de impozitare a pensiilor speciale, deoarece această lege reprezintă o discriminare a celor care primesc pensii speciale.

„Pe scurt o să mă refer doar la două aspecte. În opinia noastră este încălcat articolul 16 şi 56 din Constituţie. Considerăm că e vorba de o discriminare, dar şi de nerespectarea principiului aplicării juste a sarcinii fiscale.

Orice stat are dreptul să facă orice politică de impozitare, dar aceasta impozitare trebuie să fie făcută în mod egal tuturor celor care obţin venituri.

Ori, în cazul acestei legi, în opinia noastră, s-a ales doar o categorie – cea a pensionarilor cu pensii de serviciu. Prin felul în care este făcută această impozitare s-a ajuns inclusiv şi la o discriminare, dar şi la o dublă impunere”, a susţinut Weber.

Anterior, la România TV, ea a spus că legea de impozitare a pensiilor speciale cu 85% este o „gravă încălcare a Constituţiei”.

„Văd multă ipocrizie la mijloc. Cu scuzele de rigoare, dar nu am cum să o numesc altfel. Pentru că de ieri aud la diverşi politicieni că toată lumea aşteaptă să se pronunţe CCR: Păi de ce faceţi o lege dacă ştiţi că ea trebuie să ajungă la CCR, pentru că acolo trebuie să fie tranşata? Pur şi simplu pentru că Parlamentul nu îşi asumă să facă ceea ce este corect? Ca să cadă tot blamul pe cine? Pe mine, pe Avocatul Poporului? Ei îmi forţează mâna. Eu văd o gravă încălcare a Constituţiei şi evident că trebuie să sesizez CCR. Normal ar fi ca în statul de drept fiecare să îşi asume răspunderea pentru ce face”, a declarat Weber la România TV.

„Este o dublă impozitare. Pensiile de peste 2.000 de lei se impozitează cu 10%. Apoi e încă o impozitare, pentru că nu scrie nicăieri că cei 10% se şterg. E impozitare la impozitare. Avocatul Poporului şi adjuncţii săi nu au pensii de serviciu. Noi suntem asimilaţi miniştrilor. E o chestiune de principiu şi am considerat că este corect să ne adresăm CCR”, a mai spus Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri